Vragen? Bel: 035 888 95 95
Siersma Wijnadvies
Filters tonen

MezzaCorona

Mezzacorona is de marktleider in de Noord- Italiaanse regio Trentino (Alto Adige). Hier controleren zij 2.400 hectare wijngaard met als belangrijkste druivenras de Pinot Grigio. MezzaCorona, bestaat al sinds 1904 en is een van de allereerste coöperaties in Italië. 

Trentino

Tegenwoordig staat de naam MezzaCorona voor een groep wijnbedrijven van het hoge noorden tot het diepe zuiden van Italië. Wie MezzaCorona zegt, zegt niettemin onmiddellijk Trentino. En omgekeerd. MezzaCorona controleert daar en in het aangrenzende Alto Adige zo'n 2.400 hectare wijngaarden. Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige. 

Druivenrassen

Kenmerkend voor de streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant met als bekendste druif de immens populaire Pinot Grigio. Tot het assortiment van MezzaCorona behoren vanzelfsprekend een aantal verschillende stijlen Pinot Grigio en in rood zijn het vooral bijzondere regionale specialiteiten zoals Lagrein en Teroldego Rotaliano.

MezzaCorona

The Art of Making Wine

Bij MezzaCorona doen ze het net even anders. Ze helpen ruim 500 druivenboeren door wijn te maken. Maar wel karaktervolle wijn! Van oorsprong was dit alleen in Trentino. Maar inmiddels doen ze dit ook in Sicilië.

Home > MezzaCorona

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp