Vragen? Bel: 035 888 95 95

MezzaCoronaTerre del Noce - Pinot Grigio 2023

MezzaCorona, gesticht in 1904, was een van de allereerste coöperaties in Italië. Tegenwoordig staat de naam MezzaCorona voor een groep wijnbedrijven van het hoge noorden tot het diepe zuiden van Italië. Wie MezzaCorona zegt, zegt niettemin onmiddellijk Trentino. En omgekeerd.

MezzaCorona controleert daar en in het aangrenzende Alto Adige zo'n 2400 hectare wijngaarden. Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige.

€ 6,50
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

4.5/5
Terug naar het overzicht |

Terre del Noce - Pinot Grigio 2023

Terre del Noce

MezzaCorona, gesticht in 1904, was een van de allereerste coöperaties in Italië. Tegenwoordig staat de naam MezzaCorona voor een groep wijnbedrijven van het hoge noorden tot het diepe zuiden van Italië. Wie MezzaCorona zegt, zegt niettemin onmiddellijk Trentino.

En omgekeerd. MezzaCorona controleert daar en in het aangrenzende Alto Adige zo'n 2400 hectare wijngaarden. Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige. Kenmerkend voor de streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant met als bekendste druif de immens populaire pinot grigio.

Tot het assortiment van MezzaCorona behoren vanzelfsprekend enkele van zulke Pinot Grigio's en daarnaast ook enkele bijzondere regionale rode specialiteiten zoals Lagrein en Teroldego Rotaliano.

Smaak

Levendige kleur met een zweem groen. In de geur vooral karakteristieken van bloemen en citrus fruit. De smaak is elegant en verfrissend en doet snel naar nog een glas verlangen.

Bekijk hier de website van Mezzacorona

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Italië
Wijnhuis:MezzaCorona
Druivensoort:Pinot Grigrio
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Terre del Noce - Pinot Grigio 2023

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp