Vragen? Bel: 035 888 95 95

MezzaCoronaSauvignon Blanc 2021

Castel Firmian Sauvignon Blanc komt uit het noorden van Italië uit het Trentino - Alto Adige gebied en is een fantastisch product van de coöperatie MezzaCorona. Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige.

De Sauvignon Blanc van Castel Firmian is een zeer verrassende. Normaal gesproken verbouwen ze namelijk in Trentino voornamelijk Pinot Grigio en Chardonnay voor de witte wijnen. De Sauvignon Blanc is mooi licht van kleur en de geur heeft de typische kenmerken van een Sauvignon Blanc. Gras, citrus en exotisch fruit stuiven het glas uit. Een heerlijke sappige, frisse droge witte wijn die goed in balans is.

€ 8,50
Op voorraad in ons externe magazijn. Levertijd is 48 uur langer.
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis

Castel Firmian - Sauvignon Blanc

Castel Firmian Sauvignon Blanc komt uit het noorden van Italië uit het Trentino - Alto Adige gebied en is een fantastisch product van de coöperatie MezzaCorona. Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige. De Sauvignon Blanc van Castel Firmian is een zeer verrassende. Normaal gesproken verbouwen ze namelijk in Trentino voornamelijk Pinot Grigio en Chardonnay voor de witte wijnen. De Sauvignon Blanc is mooi licht van kleur en de geur heeft de typische kenmerken van een Sauvignon Blanc. Gras, citrus en exotisch fruit stuiven het glas uit. Een heerlijke sappige, frisse droge witte wijn die goed in balans is.

MezzaCorona

MezzaCorona is gesticht in 1904 en was daarmee een van de allereerste coöperaties in Italië. Tegenwoordig staat de naam MezzaCorona voor een groep wijnbedrijven die prijs/kwaliteit hoog in het vaandel hebben. Wie MezzaCorona zegt, zegt onmiddellijk Trentino. En omgekeerd. MezzaCorona controleert daar, en in het aangrenzende Alto Adige, zo'n 2400 hectare wijngaarden.  Kenmerkend voor deze streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant met uiteraard als bekendste druif de immens populaire Pinot Grigio. Het assortiment van MezzaCorona is behoorlijk divers waaronder ook enkele bijzondere regionale rode specialiteiten zoals Lagrein en Teroldego Rotaliano.

Het wijngebied Trentino-Alto Adige ligt in het noorden van Italië. Trentino-Alto Adige bestaat uit twee gebieden. Het  Alto Adige gebied, waar de meerderheid Duitstalig is en de Oostenrijkse invloed nog goed zichtbaar is wordt door vele Italianen  niet als een Italiaans gebied gezien. De provincie Trente bestaat bijna volledig Italiaanstalig. Doordat het wijngebied van Trentino-Alto Adige voornamelijk bestaat uit bergen is het een lastig gebied voor wijnbouw, de wijnen zijn echter van sublieme kwaliteit.

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Italië
Wijnhuis:MezzaCorona
Druivensoort:Sauvignon Blanc
© 2023 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp