Vragen? Bel: 035 888 95 95

MezzaCoronaSauvignon Blanc 2023

De Castel Firmian Sauvignon Blanc, afkomstig uit het noorden van Italië, specifiek het Trentino - Alto Adige gebied, is een voortreffelijk product van de gerenommeerde coöperatie MezzaCorona. Gelegen in het noorden van Italië, tussen Verona en de Alpen, bevindt Trentino zich in het vruchtbare dal van de Adige, waar de wijnbouw zich concentreert.

Opvallend binnen het assortiment van Trentino, waar Pinot Grigio en Chardonnay domineren, is de verrassende Sauvignon Blanc van Castel Firmian. Deze wijn, met een prachtige lichte kleur, onthult in zijn geur de karakteristieke kenmerken van een Sauvignon Blanc. Een boeket van gras, citrus en exotisch fruit stijgt op uit het glas. Het resultaat is een heerlijke, sappige en frisse droge witte wijn, prachtig in balans. Een unieke en verkwikkende toevoeging aan het wijnaanbod uit dit betoverende Italiaanse gebied.

€ 9,99
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis

MezzaCorona

MezzaCorona is gesticht in 1904 en was daarmee een van de allereerste coöperaties in Italië. Tegenwoordig staat de naam MezzaCorona voor een groep wijnbedrijven die prijs/kwaliteit hoog in het vaandel hebben. Wie MezzaCorona zegt, zegt onmiddellijk Trentino. En omgekeerd. MezzaCorona controleert daar, en in het aangrenzende Alto Adige, zo'n 2400 hectare wijngaarden.  Kenmerkend voor deze streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant met uiteraard als bekendste druif de immens populaire Pinot Grigio. Het assortiment van MezzaCorona is behoorlijk divers waaronder ook enkele bijzondere regionale rode specialiteiten zoals Lagrein en Teroldego Rotaliano.

Het wijngebied Trentino-Alto Adige ligt in het noorden van Italië. Trentino-Alto Adige bestaat uit twee gebieden. Het  Alto Adige gebied, waar de meerderheid Duitstalig is en de Oostenrijkse invloed nog goed zichtbaar is wordt door vele Italianen  niet als een Italiaans gebied gezien. De provincie Trente bestaat bijna volledig Italiaanstalig. Doordat het wijngebied van Trentino-Alto Adige voornamelijk bestaat uit bergen is het een lastig gebied voor wijnbouw, de wijnen zijn echter van sublieme kwaliteit.

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Italië
Wijnhuis:MezzaCorona
Druivensoort:Sauvignon Blanc
Inhoud:70 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp