Vragen? Bel: 035 888 95 95

EliosNegroamaro 2021

De Elios Negroamaro is al sinds de start van Siersma Wijnadvies de meest verkochte rode wijn uit ons assortiment. De Elios komt uit de 'hak van de laars' (Italië). Hier is het warm en er zijn veel zonuren. De Negroamaro gaat daar heel erg goed op.

De Negroamaro van Elios is zacht, vol en zwoel van smaak. Er is nauwelijks een stukje stroefheid te ontdekken. Kortweg kan je zeggen: 'iedereen vindt de Elios lekker!'

€ 7,50
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

3.1/5

Wijnadvies TV

over de Elios

Al sinds de start van Siersma Wijnadvies verkopen wij 'bergen' van de Elios. De wijn is vol, rijk en zacht. Echt (bijna) iedereen vindt deze Zuid-Italiaanse rode wijn lekker!

Elios - Negroamaro

De Elios Negroamaro vinden we in het uiterste zuiden van Italië, in de "hak" van de Italiaanse laars. Dit is het deelgebied Apulië (Puglia in het Italiaans) met steden als Brindisi, Lecce en Taranto. Apulië mag zonder overdrijven als de "rising star" van de Italiaanse wijnbouwgebieden betiteld worden.

Deze Elios wijn is zeer donker van kleur, rijke neus met volop rijp fruit, tabak, kruiden en een hint van eiken. In de mond vol, warm en zacht, met een mooie structuur en elegant rijp fruit. Een verbazende wijn voor deze prijs! Heerlijk bij pastagerechten, niet te zware vleesgerechten en perfect als drinkwijn bij een stukje kaas of worst.

Negroamaro

De Negroamaro-druif is een wijndruif die we vooral zien helemaal in het zuiden van Italië. En dan met name in Puglia. Om het makkelijk te zeggen: In de ‘hak van de laars’. De druif kan enorm goed tegen zon en ontwikkeld ook een boven gemiddelde hoeveelheid suikers. Hierdoor is de Negroamaro bijna iets zoetigs te noemen. Door met de temperatuur te spelen kan je de zoetige tonen iets onderdrukken.

Het wijnhuis

Het wijnhuis waar de Elios – Negroamaro is een behoorlijk groot en complex wijnhuis. In 2003 bezochte we het zelf en waren niet echt onder de indruk van het romantische sfeertje dat er hing. Maar we waren bovenal onder de indruk van de kwaliteit van de wijnen die ze er maken. Niet alleen de Elios, ook de Squinzano en de Albrizzi zijn zeer goed!

Wat andere zeggen over de Elios:

  • Kees de Vries: Dit was een top tip van Siersma Wijnadvies!
  • Cornelis de Zuid: Goede volle rode wijn. Lekkere bij de pasta!
  • Jeppe van Utrecht: Mij iets te zoet deze wijn!
  • Pim: Wat een heerlijke wijn: 12 doen!
  • Tom uit Zwolle: Ik wil een vat van deze wijn! 2013 is erg goed!
Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Italië
Wijnhuis:Elios
Druivensoort:Negroamaro
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp