Vragen? Bel: 035 888 95 95
De wijnen van Piemonte
Filters tonen

Piemonte

In Piemonte, een betoverende wijnstreek in het noordwesten van Italië, zijn er verschillende belangrijke wijndorpen, waaronder Asti, Alba, Barolo en Barbaresco. Elk dorp heeft zijn eigen unieke kenmerken en draagt bij aan de reputatie van Piemonte als een toonaangevende wijnregio.

Asti

Asti, gelegen in het oostelijke deel van Piemonte, is bekend om zijn verfijnde mousserende wijnen, zoals de beroemde Asti Spumante. Gemaakt van de Moscato-druif, bieden deze wijnen een heerlijke zoetheid en een bruisende levendigheid.

Lees meer: Asti Lees meer Alba

Alba

Alba, een charmant stadje in het hart van Piemonte, is bekend om zijn elegante rode wijnen. Hier worden enkele van de meest gevierde wijnen van Italië geproduceerd.

Barolo

Barolo, gelegen ten zuiden van Alba, wordt beschouwd als een van de meest prestigieuze en krachtige wijnen ter wereld. Gemaakt van de Nebbiolo-druif, biedt Barolo intense aroma's, complexiteit en een lange verouderingspotentieel.

Lees alles over Barolo

Barbaresco

Barbaresco, gelegen ten noordoosten van Alba, is ook gemaakt van Nebbiolo-druiven en staat bekend om zijn elegantie, verfijning en structuur.

Langhe

De Langhe-regio, waarin Alba, Barolo en Barbaresco zich bevinden, is een schilderachtig gebied met glooiende heuvels en wijngaarden. Hier worden diverse andere wijnen geproduceerd, waaronder Dolcetto, Barbera en Arneis. Dolcetto-wijnen zijn bekend om hun fruitige karakter en soepele tannines, terwijl Barbera-wijnen worden gewaardeerd om hun levendige zuurgraad en rijke smaken. Arneis, een witte druif, levert verfrissende en aromatische witte wijnen op.

Home > Piemonte

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp