Vragen? Bel: 035 888 95 95

BraidaBrachetto d'Acqui 2022

De Brachetto is een rode druivensoort die al eeuwenlang in Piemonte verbouwd werd, en waarvan de wijn vroeger zelfs geëxporteerd werd. Het is echter geen makkelijk te telen druif, en na de phylloxera epidemie (druivenluis) zijn de stokken na WOI op grote schaal vervangen door andere soorten.

Gelukkig waren er door liefhebbers hier en daar nog wat stokken overgelaten, en vanaf de jaren '50 was er een kleine opleving in de productie van Brachetto. De laatste 2 decennia hebben een verdere herwaardering en uitbreiding van de soort laten zien.

Kenmerkend voor de Brachetto is de bleke, lichtrode kleur en wijnen met een lichte body. Het is een aromatische druif met een smaak met opvallende florale tonen van geranium en rozenblaadjes. Met heel veel rood fruit, met name aardbeien en frambozen.

€ 17,99
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

2.5/5
Terug naar het overzicht |

Brachetto d'Acqui 2022

Brachetto

De Brachetto is een rode druivensoort die al eeuwenlang in Piemonte verbouwd werd, en waarvan de wijn vroeger zelfs geëxporteerd werd. Het is echter geen makkelijk te telen druif, en na de phylloxera epidemie (druivenluis) zijn de stokken na WOI op grote schaal vervangen door andere soorten. Gelukkig waren er door liefhebbers hier en daar nog wat stokken overgelaten, en vanaf de jaren ’50 was er een kleine opleving in de productie van Brachetto.

De laatste 2 decennia hebben een verdere herwaardering en uitbreiding van de soort laten zien. Kenmerkend voor de Brachetto is de bleke, lichtrode kleur en wijnen met een lichte body. Het is een aromatische druif met een smaak met opvallende florale tonen van geranium en rozenblaadjes. Met heel veel rood fruit, met name aardbeien en frambozen.

Wijn info
Kleur:Zoete wijnen
Land:Italië
Wijnhuis:Braida
Druivensoort:Brachetto
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Brachetto d'Acqui 2022

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp