Vragen? Bel: 035 888 95 95

CalusariPinot Noir 2022

Calusari Pinot Noir heeft een Fraaie neus waarin vers rood fruit en karamel de boventoon voeren.
Donkere, rijke en krachtige rode wijn met lagen van zwarte kersen, frambozen en kaneel

Roemenië nieuw? Het is een land met een lange historie. De legende gaat dat de wijngod Bacchus zijn jeugd hier heeft doorgebracht. De wijnindustrie kreeg in de 18e eeuw een impuls door de Duitsers die emigreerde van Bavaria naar dit gedeelte van Roemenië. Ze namen nieuwe technologie en werklust mee dat vandaag de dag nog steeds aan de basis staat van het succes van Cramele Recas.

€ 5,99
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

3.7/5

Calusari Pinot Noir

Een absolute top wijn!

In dit filmpje verteld Rutger Siersma over de Calusari Pinot Noir. Een ontdekking uit Roemenië die enorm veel wijn presenteert voor relatief weinig geld!

Calusari Pinot Noir

Calusari Pinot Noir heeft een Fraaie neus waarin vers rood fruit en karamel de boventoon voeren.
Donkere, rijke en krachtige rode wijn met lagen van zwarte kersen, frambozen en kaneel

Overige informatie

Roemenië nieuw? Het is een land met een lange historie. De legende gaat dat de wijngod Bacchus zijn jeugd hier heeft doorgebracht. De wijnindustrie kreeg in de 18e eeuw een impuls door de Duitsers die emigreerde van Bavaria naar dit gedeelte van Roemenië.
 
Ze namen nieuwe technologie en werklust mee dat vandaag de dag nog steeds aan de basis staat van het succes van Cramele Recas. De wijngaarden, 600 hectaren groot, zijn aan het begin van de 21e eeuw herplant met de beste kwaliteit wijnstokken.
 
De vinificatie ruimtes zijn modern en efficiënt en het team van wijnmakers staat onder de leiding van Hartley Smithers (Australië) en Nora Iriate (Spanje). Hierdoor worden de wijnen van Cramele Recas wereldwijd geroemd om zijn uitstekende prijs kwaliteit verhouding!
 

Hier nog een tip:

 
Calusari Pinot Noir doet het geweldig als u de wijn ligt koelt. Denk aan een temperatuur van ongeveer 12 graden Celsius. Door de temperatuur naar beneden te brengen van de wijn zorgt dit voor meer frisheid. Ideaal voor in de zomer bij de BBQ, of een mooi stukje gegrilde vis!
Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Roemenië
Wijnhuis:Calusari
Druivensoort:Pinot Noir
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp