Vragen? Bel: 035 888 95 95

Saint Clair Family EstateSauvignon Pioneer Block #1 2022

Pioniers in Marlborough waren Neal en Judy Ibbotson, die in 1978 hun eerste wijngaard aanplantten.

Als wijnmaker werd Kim Crawford aangetrokken, één van de beste wijnmakers van Nieuwe-Zeeland. In 1994 verscheen de eerste 'Saint Clair Estate' (genoemd naar de familie Saint Clair die het landgoed als eerste in bezit had) wijn onder eigen label op de markt, met veel succes.

Krachtige, geconcentreerde Sauvignon Blanc met frisse smaken van perzik en passievrucht, met mineralige ondertoon en een lange, intense finish.

€ 18,95
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

5.0/5
Terug naar het overzicht |

Sauvignon Pioneer Block #1 2022

Saint Clair

Pioniers in Marlborough waren Neal en Judy Ibbotson, die in 1978 hun eerste wijngaard aanplantten. Lange tijd verkochten ze hun druiven aan lokale wineries, maar stilaan ontstond de wens om zelf wijn te maken. Als wijnmaker werd Kim Crawford aangetrokken, één van de beste wijnmakers van Nieuwe-Zeeland.

In 1994 verscheen de eerste 'Saint Clair Estate' (genoemd naar de familie Saint Clair die het landgoed als eerste in bezit had) wijn onder eigen label op de markt, met veel succes. Saint Clair heeft wijngaarden in vijf verschillende districten in Marlborough. Dit zijn Doctor's Creek vineyard, Awatere Valley vineyard, Rapaura vineyard, Omaka vineyard en Ben Morven.

Saint Clair Estate verkoopt nog steeds druiven aan lokale wineries, maar alleen de druiven die ze zelf niet goed genoeg vinden. Van de 56 hectare eigen wijngaard wordt nu een reeks wijnen gemaakt die ook internationaal steeds meer bekendheid krijgt.

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Nieuw-Zeeland
Wijnhuis:Saint Clair Family Estate
Druivensoort:Sauvignon Blanc
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Sauvignon Pioneer Block #1 2022

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp