Vragen? Bel: 035 888 95 95

Weingut Carl EhrhardOld School Riesling Trocken 2021

Deze Riesling wordt ook wel de huiswijn van Carl Ehrhard genoemd. Een perfecte wijn voor het aperitief, of als ondersteuning voor een licht voorgerecht. Denk aan rauwe vis, of lekker pittige gamba.

De kleur van de wijn heeft een groene zweem en de geur zorgt voor een verfrissende neus met fruit nuances en mineraliteit. Ook in de smaak komt dat groene fruit naar boven, en zorgt de frisse afdronk voor lengte. Maar waar de afdronk helemaal voor zorgt.....is dat je snel nog een slok wil!

€ 13,95
Op voorraad in ons externe magazijn. Levertijd is 48 uur langer.
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

2.5/5
Terug naar het overzicht |

Old School Riesling Trocken 2021

Carl Ehrhard

Carl Ehrhard belichaamt de nieuwe generatie Duitse wijnmakers, die al hun kaarten zetten op droge wijnen van klassieke druivenrassen. In het geval van Ehrhard is dat vooral Riesling. Zijn wijngoed is namelijk gevestigd in Rüdesheim, een van de belangrijkste gemeentes in de Rheingau en daarmee automatisch een Rieslingbolwerk bij uitstek.

Rüdesheimer

Ehrhard bezit er percelen op de hellingen van de Rüdesheimer Berg. Hij vinifieert zijn Rieslings in een overwegend droge stijl - 'trocken' of 'feinherb' (fractie minder droog) - met het oog op consumptie aan tafel. Behalve Riesling produceert hij ook een interessante Spätburgunder, de Duitse versie van Pinot Noir. Na riesling is dit de meest aangeplante druif van de Rheingau.

Droog 

Hij vinifieert zijn Rieslings in een overwegend droge stijl – ‘trocken’ of ‘feinherb’ (fractie minder droog) – met het oog op consumptie aan tafel. Behalve Riesling produceert hij ook een interessante Spätburgunder, de Duitse versie van Pinot Noir. Na riesling is dit de meest aangeplante druif van de Rheingau.

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Duitsland
Wijnhuis:Weingut Carl Ehrhard
Druivensoort:Riesling
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Old School Riesling Trocken 2021

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp