Vragen? Bel: 035 888 95 95

Bergsig EstateIcarus White 2016

Bergsig Estate is een wijnhuis met heel veel geschiedenis. Ze zijn in de 19e eeuw begonnen met wijn maken en tot op de dag van vandaag is het nog steeds in handen van de familie.

De vijfde generatie heeft nu de touwtjes in handen. Drie broers hebben de taken verdeeld en zorgen nu voor een enorme diversiteit aan prachtige wijnen, in zowel wit, rood als zoet.

€ 32,99
Op voorraad in ons externe magazijn. Levertijd is 48 uur langer.
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis

Icarus

Bergsig Estate is een wijnhuis met heel veel geschiedenis. Ze zijn in de 19e eeuw begonnen met wijn maken en tot op de dag van vandaag is het nog steeds in handen van de familie. De vijfde generatie heeft nu de touwtjes in handen.

Drie broers hebben de taken verdeeld en zorgen nu voor een enorme diversiteit aan prachtige wijnen, in zowel wit, rood als zoet. Alle wijngaarden zijn in eigen bezit van het bedrijf Bergsig, en daarom dragen ze de titel Bergsig Estate.

De naam Estate mag alleen gebruikt worden als de wijnen gemaakt worden van eigen druiven, en dat de wijn gemaakt wordt bij het wijnhuis zelf. Een aantal van hun wijngaarden hebben prachtige oude wijnstokken, en daarvan maken ze de enorm verbluffende Icarus White. Een witte wijn met enorm veel balans, lengte en spanning. De wijn is gemaakt van Chardonnay, Chenin Blanc en Riesling.

De druiven worden eerst apart gefermenteerd, bewaard op vat en vervolgens wordt de wijn geblend en gebotteld. Icarus White heeft in onze ogen alles wat je in een wijn zoekt. De neus verklapt diepgang, lengte en veel rijkdom. Mede door de houtopvoeding ontstaat een complexe smaak met veel rijp fruit, zachte hout tonen en verfijnde zuren. Daarna worden we verblijdt met een lange afdronk die je meteen laat verlangen naar een volgende slok.

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Zuid-Afrika
Wijnhuis:Bergsig Estate
Druivensoort:Riesling, Chenin Blanc, Chardonnay
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp