Vragen? Bel: 035 888 95 95
Washington State Van eerste president naar de mooiste wijnen

Washington State

Washington State is vernoemd naar de eerste president van de V.S. , George Washington. Deze staat ligt tegen de Canadese grens aan en vormt samen met Oregon en Californië de 'West Coast' van Amerika. Met een 45e breedtegraad ligt het op dezelfde hoogte als Bordeaux.

zonneschijn

De wijnbouw in Washington State was nooit noemenswaardig tot 1960. Pas sinds die tijd zijn er steeds meer en grote wineries zich gaan vestigen in Washington State en is het, na Californië, het op één na grootste wijngebied van de V.S. De wijngaarden liggen in het, dunbevolkte, binnenland wat zorgt voor een continentaal klimaat. Warme zomers, koelere nachten en koude winters. Een voordeel is wel dat Washington State door zijn noordelijk ligging gemiddeld 2 uur meer zonneschijn per dag heeft in vergelijking met bijvoorbeeld Nappa Valley in Californië.

Chardonnay

Momenteel is de Chardonnay nog de belangrijkste druif die daar wordt aangeplant, gevolgd door de Riesling, Cabernet Sauvignon en de Merlot. De druiven hebben een prachtige balans van suikers en zuren waardoor men in staat is om wijnen te produceren van zeer hoge kwaliteit.

Home > Washington State

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp