Vragen? Bel: 035 888 95 95
De wijnen van Bordeaux
Filters tonen

Bordeaux

Bordeaux, de stad van de wijn, gastronomisch genot en sinds 2016 ook nog eens de plek waar het interactieve en grootste wijnmuseum ter wereld staat: La Cité du Vin. De stad is het hart van het wereldberoemde en gelijknamige wijngebied, dat meer wijnen van hoge kwaliteit produceert  dan welk ander gebied dan ook. Toch komen er ook zeker betaalbare wijnen van prachtige kwaliteit vandaan.

Blends

Over het algemeen zijn wijnen uit Bordeaux blends en worden er dus verschillende druivensoorten samengevoegd. Merlot is de meest aangeplante druivensoort in Bordeaux, maar er zijn regio’s waar andere druivensoorten domineren. In de Haut-Médoc is dat Cabernet Sauvignon en deze druif is ook veel te vinden in Bas-Médoc en Graves. Cabernet Sauvignon wordt vrijwel altijd geblend met Merlot. Cabernet Franc en Merlot vindt men met name in Saint-Émilion en Pomerol.

Wereldwijd befaamde en bejubelde wijnen vindt men in de regio Bordeaux onder meer in Margaux (Château Margaux), Sauternes (Château d’Yquem), Saint-Émilion (Château Cheval Blanc), Pomerol (Château Pétrus) en niet te vergeten Château Lafite Rothschild in Pauillac.

Sommige wijnen gaan voor duizenden, dan wel tienduizenden euro’s over de toonbank.

Home > Bordeaux

© 2023 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp