Vragen? Bel: 035 888 95 95

Château de RochemorinBlanc 2020

In 1973 kocht André Lurton dit in de vergetelheid geraakte château bij Pessac Léognan in de Graves. Met zijn team heeft hij de 110 hectare van potentierijke grond langzaamaan volledig hersteld tot het eerdere topniveau en plantte hij er cabernet sauvignon, merlot, sauvignon blanc en sémillon.

Later was hij niet tevreden over de kwaliteit van de sémillon, waardoor hij deze grotendeels heeft vervangen door sauvignon blanc.

€ 28,99
Op voorraad in ons externe magazijn. Levertijd is 48 uur langer.
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

4.0/5

Rochemorin

n 1973 kocht André Lurton dit in de vergetelheid geraakte château bij Pessac Léognan in de Graves. Met zijn team heeft hij de 110 hectare van potentierijke grond langzaamaan volledig hersteld tot het eerdere topniveau en plantte hij er cabernet sauvignon, merlot, sauvignon blanc en sémillon.

Later was hij niet tevreden over de kwaliteit van de sémillon, waardoor hij deze grotendeels heeft vervangen door sauvignon blanc.

Nu produceert Rochemorin, met Denis Dubourdieu als consultant, aantrekkelijke, gebalanceerde rode en witte wijnen die de historische reputatie van het château waar maken. Dit blijkt onder andere uit het feit dat de witte jaargang 2005 de ‘Regional award’ won in Decanter.

Smaak

Zeer geconsentreerd groen fruit met een goede balans van hout en kruisbessen.

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Frankrijk
Gebied:Pessac-Léognan
Wijnhuis:Château de Rochemorin
Druivensoort:Sauvignon Blanc
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp