Vragen? Bel: 035 888 95 95
Pessac-Léognan Waar Prestige en Terroir Samenkomen
Filters tonen
2 resultaten
Sorteer:
Items per pagina:

Pessac-Léognan

In het hart van de Bordeaux regio, omgeven door de grandeur van historische kastelen en met een uniek terroir, ligt het prestigieuze wijngebied Pessac-Léognan. Dit gebied, dat rijk is aan geschiedenis en karakter, heeft een blijvende indruk achtergelaten op de wereld van de wijn.

Diversiteit van Wijnen

Pessac-Léognan staat bekend om zijn uitmuntende wijnen, die zowel rode als witte variëteiten omvatten. Dit maakt het een van de weinige appellaties in Bordeaux die zowel rode als witte wijnen van topkwaliteit produceert. De rode wijnen uit dit gebied worden vaak gekenmerkt door hun diepe kleur, rijke aroma's van donker fruit en aardse tonen, ondersteund door een elegante structuur en evenwichtige tannines.

Haut-Brion: Een Icoon van Elegantie

Een van de meest prestigieuze en erkende namen in Pessac-Léognan is Château Haut-Brion. Dit historische domein, dat teruggaat tot de 16e eeuw, wordt beschouwd als een van de eersten die de term "eerste groei" verdiende in de Bordeaux-classificatie van 1855. De wijnen van Haut-Brion zijn geliefd om hun elegantie, complexiteit en vermogen om te rijpen. Zowel de rode als witte wijnen van dit château behoren tot de meest gewilde ter wereld.

Terroir en Druivenrassen

Het terroir van Pessac-Léognan is uitermate geschikt voor wijnbouw, dankzij zijn grindachtige bodems die warmte vasthouden en de wortels van de wijnstokken goed laten gedijen. Voor rode wijnen worden voornamelijk de druivenrassen Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc gebruikt. Deze druiven geven de wijnen structuur, body en complexiteit. Voor witte wijnen is Sauvignon Blanc dominant, vaak aangevuld met een vleugje Sémillon. De witte wijnen uit Pessac-Léognan staan bekend om hun frisheid, levendige zuren en aromatische finesse.

Home > Pessac-Léognan

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp