Vragen? Bel: 035 888 95 95
de zachte wijnen van Pomerol
Filters tonen
2 resultaten
Sorteer:
Items per pagina:

Pomerol

Deze kleine maar zeer beroemde streek ligt direct ten noordwesten van St-Emilion. Hier komen zeer mooie wijnen vandaan. Het beroemde Château Pétrus met de meest dure wijnen ter wereld komt ook uit deze regio. De bodem bestaat vooral uit kiezel, ijzer, klei en leem. Dit samen met het perfecte mild-warme microklimaat, vormen omstandigheden die het mogelijk maken om zeer bijzondere wijn te maken.

Rechter oever

Het wijngebied ligt aan de rechter oever van de Gironde en heeft als buurman St-Emilion. Pomerol bestaat uit 800 hectare en heeft ongeveer 150 verschillende wijnhuizen.  De oppervlakte is slechts 12 vierkante kilometer. Omdat het een klein gebied is, zijn de wijnen die gemaakt worden erg gewild en door het beperkte aanbod zijn de prijzen hier dan ook naar.

Druiven

Met meer dan 80 procent van de aangeplante druivenstokken is de belangrijkste druivenras de merlot. Deze druif wordt vaak aangevuld met cabernet franc en cabernet sauvignon. Wijnen uit de Pomerol zijn rijk, vol rijp rood fruit, met body en souplesse en hebben vaak een enorme opleg potentieel

Home > Pomerol

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp