Vragen? Bel: 035 888 95 95
De wijnen van Bourgogne
Filters tonen

Bourgogne

Bourgogne is een langgerekt wijngebied dat veel aanzien geniet. Van noord naar zuid is de wijnregio onderverdeeld in subgebieden: Chablis, Côte d’Or (weer onderverdeeld in Côte de Nuits en Côte de Beaune), Côte Chalonnaise en Mâconnais.

Pinot Noir en Chardonnay

Het grootste gedeelte van de wijnen uit Bourgogne bestaat uit Pinot Noir en Chardonnay. Vooral de Chardonnay wijnen uit de regio Chablis behoren tot de absolute top. De druivensoort Pinot Noir rijpt perfect in de Bourgogne, misschien wel beter dan waar ook ter wereld. Andere druiven die men in de regio vindt zijn Aligoté en Gamay.

Naast het wereldberoemde Chablis AC  zijn er ook bejubelde wijnen die uit de subregio Côte de Nuits. Denk bijvoorbeeld aan de appellations Chambertin AC, Clos de Vougeot AC en Romanée-Conti AC. En vergeet de iets zuidelijker gelegen appellations Pommard, Volnay, Meursault, Puligny-Montrachet en Chassagne-Montrachet niet uit Côte de Beaune. Allemaal toppers waar je dan wel even wat meer voor moet neertellen.

Beaujolais wordt vaak gezien als onderdeel van Bourgogne, maar op wijngebied kent die regio in het uiterste zuiden van de streek veel verschillen met de rest van Bourgogne.  

Home > Bourgogne

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp