Vragen? Bel: 035 888 95 95

Pierre-Yves Colin-MoreyBourgogne Aligoté 2019

De Aligoté van Pierre-Yves Colin-Morey is een absolute aanrader. Qua prijs is deze nog zeer vriendelijk voor een Bourgogne. Aligoté is een neef van Chardonnay, maar typisch neutraler. Aligoté is een witte druivensoort die voortkomt uit een kruising van de Pinot Blanc en de Gouais Blanc.

De Aligoté is naast de Chardonnay het 'andere' witte ras van de Bourgogne. Veel wijn heeft veel frisheid, witte bloemen, klein beetje citrus en een zeer licht stukje brioche in de afdronk. De Aligoté is een absolute aanrader. Qua prijs is deze nog zeer vriendelijk voor een Bourgogne en dan ook nog eens van Pierre Yves en uit het fraaie 2018.

Ook kan je deze wijn (vooral omdat hij door een topproducent is gemaakt) bewaren tot wel 8 jaar na de oogst.

Niet op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Terug naar het overzicht |

Bourgogne Aligoté 2019

Pierre-Yves Colin-Morey

Dat is nog eens een bek vol. Pierre-Yves is de voornaam van de beste man. Colin is een zéér gerespecteerde achternaam in wijnmakend Bourgogne. Vader Marc Colin heeft bijna eigenhandig Saint-Aubin op de kaart gezet en dat is precies waar Pierre-Yves Colin-Morey het vak geleerd heeft. Tot 2005 was hij hoofdwijnmaker voor de wijnen van zijn vader. In 2005 heeft hij samen met Caroline Morey (vandaar de Colin-Morey!) een domaine gekocht in Chassagne-Montrachet met 6 hectare wijngaard waarvan het overgrote deel binnen Chassagne-Montrachet ligt.

Pierre-Yves Colin-Morey werkt biologisch, of nog beter gezegd: volgens de lutte raisonnée-filosofie. Dit komt grofweg op het volgende neer: er wordt zo veel mogelijk biologisch gewerkt en met zo min mogelijk niet-natuureigen stoffen, maar wanneer de weersomstandigheden zo abominabel zijn dat de oogst dreigt te mislukken mag er worden ingegrepen. Wel zo eerlijk.

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Frankrijk
Wijnhuis:Pierre-Yves Colin-Morey
Druivensoort:Aligoté
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Bourgogne Aligoté 2019

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp