Vragen? Bel: 035 888 95 95

La ChablisienneChablis 1er Cru 'Montmains' 2016

De Chablis 1er Cru van het wijnhuis La Chablisienne is zeer verfijnd en mooi strak droog. Wanneer er 1er Cru op het etiket staat betekend dat, dat de wijngaarden beter gepositioneerd zijn dan bij een 'gewone' Chablis.

Opmerkelijk: Deze wijn werd geschonken op het huwelijk van de eigenaar van Siersma Wijnadvies.

€ 39,95
Op voorraad in ons externe magazijn. Levertijd is 48 uur langer.
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

5.0/5
Terug naar het overzicht |

Chablis 1er Cru 'Montmains' 2016

Chablisienne

La Chablisienne is niet alleen een van Frankrijks allerbeste coöperaties, het is ook hét visitekaartje voor de wijnen uit Chablis en omgeving. In 1996 werd dit door het gezaghebbende blad "La Revue des Vins de France" bevestigd door de uitverkiezing tot beste cave cooperative van Frankrijk.

Het bedrijf is in zijn eentje goed voor ongeveer 30% van de totale productie en combineert dat met een gamma van onberispelijke kwaliteit, ongeacht of het nu om een eenvoudige Petit Chablis gaat of om een prestigieuze Grand Cru.

Hoewel La Chablisienne vandaag de dag een van de meest succesvolle en toonaangevende bedrijven in heel Frankrijk is, werd het bedrijf uit pure armoede geboren, toen in 1923 een groep van 180 kleine boeren zich aaneensloot tot een coöperatie. In 1947 kwam een fusie met een andere coöperatie in Chablis tot stand. Vandaag de dag telt La Chablisienne 300 leden met 1130 hectare wijngaarden.

Parels in de kroon zijn de zes Grands Crus, met daarnaast ook nog eens ruim 30 Premiers Crus. Vinificatie en opvoeding van de afzonderlijke wijnen gebeuren op maat, bijvoorbeeld waar het het gebruik van eikenhouten vaten betreft. Een en ander resulteert in klassieke Chablis met optimale expressie van terroirinvloeden.

Smaak

Heldere gele kleur met groene zweem. Fijne neus met mineraliteit, geel fruit en een lichte vanille toon. Rijke smaak, goede balans tussen mineraliteit en rijpheid. Veel wit fruit, bloemen en een beetje vanille. Lange, verfijnde afdronk.

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Frankrijk
Gebied:Chablis
Wijnhuis:La Chablisienne
Druivensoort:Chardonnay
Terug naar het overzicht |

Chablis 1er Cru 'Montmains' 2016

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp