Vragen? Bel: 035 888 95 95
Kreeft Homard Thermidor
Filters tonen

Kreeft

Er zijn maar weinig gerechten waarbij er ander bestek op tafel moet komen dan je bekende mes en vork. Toch heeft dit alom bekende schaaldiertje dat voor elkaar gekregen. Zelfs met een speciale kreeftenkraker en kreeftenvork is het nog een redelijke operatie om voor elkaar te krijgen. Maar met eenmaal wat geluk en precisiewerk zal je beloond worden met het fijnste stukje ‘vlees’ uit de zee. Zelf een mooie kreeft bereiden is niet enorm moeilijk. Koop hem bij een gespecialiseerde vishandel en je bent al enorm dichtbij succesgarantie.

 

Homard Thermidor

Deze klassieke bereiding van kreeft is bedacht door Auguste Escoffier, de beroemde chef-kok die leefde van 1846 tot 1935. Hij bedacht ook o.a. de Tournedos Rossini en de Crêpe suzette. Hij wilde ‘zijn’ kreeft een goede lancering geven in het Parijse restaurant Chez Marie. Daar ging op de avond van lancering in het theater Comédie-Française de musical Thermidor in primaire. Zo werd dus de naam van een theaterstuk gekoppeld aan dit beroemde gerecht!

Home > Kreeft

© 2021 Siersma Wijnadvies