Vragen? Bel: 035 888 95 95

Skaap WinesEline 2021

Skaap Eline is de derde icoonwijn van Skaap Wines. De beste druiven van hooggelegen wijngaard met Sauvignon Blanc werden door de wijnmaker geselecteerd om zes maanden op eiken vaten te rijpen. Veel andere wijnhuizen noemen dit de Sauvignon Blanc Reserve.

De smaak is exotisch en vol. Een Sauvignon Blanc die ook goed kan bij witvis of bij gevogelte. De wijn is jong al goed te drinken.

De wijn is vernoemd naar Eline Siersma. Dochter van de mede-eigenaar van Skaap Wines. De naam van het wijnhuis komt van de achternaam van de oprichter. Maar ook de berghelling heet bij toeval: de Schapenberg!

€ 21,99
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

4.2/5

Skaap Wines 

Skaap Wines is opgericht in 2006. Hiermee is dit wijnbedrijf nog zeer jong te noemen. Toch heeft het in zijn korte bestaan al veel faam weten te verwinnen in de internationale wijnwereld. De basis Sauvignon Blanc kreeg bijvoorbeeld al eens vijf sterren van Platter! Ook scoort de icoonwijn Skaap Rosalie ontzettend goed op de app Vivino.

Thierry Schaap

Halverwege de zero’s was Thierry Schaap op vakantie in Zuid-Afrika. Na de verkoop van zijn bedrijf overdacht hij het leven en werd verliefd op het mooie land. Het landgoed op de Schapenberg bleek te koop. Hier realiseerde hij zijn droom: Een eigen wijngaard!

Riaan Oosthuizen

De beste wijnmaker van Afrika werd aangetrokken: Riaan Oosthuizen. Hij had al vele grote prijzen gewonnen als wijnmaker bij andere wijnhuizen. Ook werd er gezocht naar een goede farmmanager. De wijn moet immers gemaakt worden van de beste druiven. Die kunnen alleen goed groeien als de wijngaard ook goed wordt onderhouden. Jacco Mouton (hoe toevallig!) is al sinds het begin de verantwoordelijke persoon in de twee eigen wijngaarden op de helling.

Marie-Helene

De zus van Thierry Schaap, Marie-Helene, bestiert de Lodge en is uiteindelijk ook de manager van Skaap Wines in Zuid-Afrika. Zij stuurt de beide heren aan en houdt toezicht op de uiteindelijke productie van alle wijnen van Skaap Wines.  

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Zuid-Afrika
Wijnhuis:Skaap Wines
Druivensoort:Sauvignon Blanc
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp