Vragen? Bel: 035 888 95 95

AntoxoAlbariño 2022

Wijnmaakster Josefina is gevestigd in het uiterste noordwesten van Spanje. In tegenstelling tot vele andere wijnregio's in Spanje is het klimaat in Galicië nat en koel. De zuidelijkste vier inhammen aan de westkust, net boven de Portugal, zijn in de wijnwereld beter bekend als de Rías Baixas (Lage Rivieren). Tot enkele jaren geleden maakte Josefina hier uitsluitend Albariño wijnen. Daarom heeft ze een mooie 'backbone' van maar liefst zes verschillende stijlen Albariño.

Een goede Albariño zit hoog in de zuren en heeft een lichte ziltige smaak meegekregen van de druiven die groeien tegen hellingen aan de Atlantische Oceaan. Deze variant is opvallend zacht voor een Albariño en valt, dankzij de 'sur lie' rijping, op door zijn complexiteit en diepe smaken.

€ 11,99
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis

Rías Baixas 

Rías Baixas kreeg eind jaren tachtig zijn D.O.-status voor wijnen afkomstig uit de provincie Pontevedra en het zuiden van de provincie Coruna. Beide gebieden bevinden zich in Galicië.

Galicië

Galicië is gelegen in het uiterste noordwesten van het Iberisch Schiereiland, aan de Atlantische Oceaan, en wordt van de rest van Spanje gescheiden door de Cordillera Cantábrica. Langs de steile kustlijn met haar vele inhammen en stranden, liggen piepkleine vissersdorpjes. Landinwaarts bieden de bergwegen en steile valleien een adembenemende reis naar de binnenlanden van Spanje. De regering Galicië heeft de jurisdictie over vier provincies. 

Lees alles over Rías Baixas

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Spanje
Wijnhuis:Antoxo
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp