Vragen? Bel: 035 888 95 95

Domaine LarueChassagne-Montrachet 2018

De gebroeders Didier en Denis (en zijn zoon Bruno) Larue zitten in Gamay, een gehuchtje ten noordoosten van Saint Aubin. De wijngaarden liggen daarom 'aan de goede kant' van Saint Aubin, namelijk aan de kant van Chassagne en Puligny Montrachet.

Het domaine produceert behalve veel Saint Aubin ook wijnen uit Chassagne en Puligny Montrachet, appellaties die meer tot de verbeelding spreken, omdat de beste witte wijnen van de wereld er worden gemaakt.

Niet op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Terug naar het overzicht |

Chassagne-Montrachet 2018

Domaine Larue

De gebroeders Didier en Denis (en zijn zoon Bruno) Larue zitten in Gamay, een gehuchtje ten noordoosten van Saint Aubin. De wijngaarden liggen daarom ‘aan de goede kant’ van Saint Aubin, namelijk aan de kant van Chassagne en Puligny Montrachet.

Het domaine produceert behalve veel Saint Aubin ook wijnen uit Chassagne en Puligny Montrachet, appellaties die meer tot de verbeelding spreken, omdat de beste witte wijnen van de wereld er worden gemaakt. De familie heeft al diverse generaties wijngaarden in bezit, maar Didier en Denis hebben besloten zelf te gaan bottelen. In korte tijd hebben ze een zeer goede reputatie verworven met een eerlijke, pure, teroirgerichte stijl tegen verhoudingsgewijs goede prijzen. 

Het wijngaardbeheer is consciëntieus: er wordt kort gesnoeid en er vindt groene oogst plaats, zodat de opbrengst per hectare laag is. Er worden weinig bestrijdingsmiddelen gebruikt en er wordt met de hand geplukt.

Chassagne-Montrachet

Vrij transparante, lichte kleur. In de neus klein rood fruit, noten, kreupelhout en licht zuivelig, in de mond elegant en mild met lage tannines en een grote fraicheur. Een lange afdronk met mooie mineralen. Bekijk hier de website van Domaine Larue

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Frankrijk
Gebied:Chassagne-Montrachet
Wijnhuis:Domaine Larue
Druivensoort:Pinot Noir
Terug naar het overzicht |

Chassagne-Montrachet 2018

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp