Vragen? Bel: 035 888 95 95

Domaine Michel ReyPouilly-Fuissé 'La Roche' Premier Cru 2021

Een prachtige Chardonnay van Eve & Michel Rey. Dit jonge stel runt samen hun prachtige kleine wijndomein in Vergisson. Een dorpje in de zuidelijke Bourgogne waar enorm elegante en drinkbare Bourgogne wordt gemaakt.

Het jaar 2020 was voor dit wijnbedrijf een exceptioneel goed jaar. De geur is elegant met kleine tinten van roomboter en vooral heerlijk veel citrusfruit. De zuurgraad is minuscuul dun en geeft de wijn enorm veel lengte.
Deze Pouilly-Fuissé komt uit de Premier Cru wijngaarden van Eve & Michel Rey. Alleen de beste druiven worden gebruikt voor deze prachtige witte Bourgogne!

€ 35,00
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

4.8/5
Terug naar het overzicht |

Pouilly-Fuissé 'La Roche' Premier Cru 2021

Domaine Michel Rey Pouilly-Fuissé

'Les Crays' 2016

Rutger Siersma verteld zelf het verhaal over de laatste 300 flessen Pouilly-Fuissé uit 2016. Een wijn die nu echt heerlijk op drink is!

Domaine Michel Rey

Eve en Michel Rey runnen samen dit kleine domaine in het prachtig tussen de Roche de Vergisson en de Roche de Solutré gelegen dorpje Vergisson. Zij doen zelf al het werk in de kelder en de wijngaard en kennen dus iedere wijnstok. Michel is als wijnmaker buitengewoon leergierig en Eve is enorm perfectionistisch. Waarschijnlijk daarom zijn de wijnen van dit relatief jonge wijngoed de laatste jaren sterk vooruit gegaan.

Er worden geen insecticiden of pesticiden gebruikt, de bodem wordt het gehele jaar door bewerkt met respect voor de natuur en er wordt met de hand geplukt waarbij de druiven in kleine kistjes worden vervoerd. Wat een heerlijke en jong drinkbare wijnen voor dit geld!

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Frankrijk
Gebied:Pouilly-Fuissé
Wijnhuis:Domaine Michel Rey
Druivensoort:Chardonnay
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Pouilly-Fuissé 'La Roche' Premier Cru 2021

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp