Vragen? Bel: 035 888 95 95
Eve & Michel Rey Mineraliteit
Filters tonen

Eve en Michel Rey

Eve & Michel Rey wonen in het dorpje Vergisson. Hier bezitten ze ruim 4 ha. wijngaard. De wijngaarden liggen ingeklemd tussen twee gigantische rotsen: Roche de Vergisson en de bekende Roche de Solutré. Zij stamt uit een oud wijnmakers geslacht in Julienas (Beaujolais), waar ze ook 1 hectare aan wijngaard bezitten. Ze doet alles samen met haar man Michel, die het vak leerde van zijn schoonvader. Hij is als wijnmaker buitengewoon leergierig. Hij is één van de snel rijzende sterren uit de Maconnais. Al zal Michel de laatste zijn die dat toegeeft en dat komt gelukkig ook tot uitdrukking in de prijs. Hij werkt het liefst de hele dag in de wijngaarden.

Pouilly-Fuissé

Van de 4,5 ha in Vergisson valt 3,5 ha onder Pouilly-Fuissé en 0,84 ha onder St. Veran. Eve en Michel maken van elke wijngaard een aparte wijn, omdat zij het belang van de invloed van terroir inzien. Het kost wel wat extra moeite, maar dat loont.

frisheid

Ze gebruiken zo weinig mogelijk nieuw eikenhout om de frisheid en de mineralen in de wijn te behouden. Rey is een van de weinigen die zijn plukkers verschillende malen door de wijngaarden laat gaan zodat alleen optimaal rijpe druiven geoogst worden. In de kelders wordt de wijn zo min mogelijk gestoord. De natuur zijn gang laten gaan, noemen ze dat. Rijping gebeurt op kleine houten vaatjes en de wijn wordt ongefilterd op fles gebracht zodat alle geur- en smaakstoffen behouden blijven.

Home > Domaine Michel Rey

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp