Vragen? Bel: 035 888 95 95
Bouillabaisse De droom van Marseille
Filters tonen

Bouillabaisse

Bouillabaisse wordt ook wel benoemd als vissoep, maar dat is onjuist: het is een gerecht van gekookte vis; de soep is slechts een 'bijproduct' ervan dat als voorgerecht wordt gegeten.

Bereiding

Indien je start met verse garnalen, pel ze dan eerst. Bewaar de gepelde garnalen voor de afwerking.

Pel de ui snipper ze fijn. Was de selderij en de wortel en snijd ze in stukjes. Stoof de groente samen met de koppen en de pantsers van de garnalen en de vis aan in een soeppan met wat olijfolie. Laat dit pruttelen tot er een mooie kleur ontstaat. Doe de tomatenpuree erbij en laat even meestoven. Blus af met de cognac. strooi wat meel erover heen en laat iets in drogen. voeg hierna 2 liter water toe en laat zo’n 35 minuten zachtjes sudderen. Mix de "soep" volledig glad en haal door een zeef.

Bekijk hier het hele recept.

Home > Bouillabaisse

© 2022 Siersma Wijnadvies