Vragen? Bel: 035 888 95 95

La VilletteChardonnay 2022

De La Villette Chardonnay is een frisse en volle houtgelagerde chardonnay uit Zuid-Frankrijk. De druiven gisten 10 tot 12 dagen op Frans en Amerikaans eiken en vervolgens rijpt de wijn ook nog 6 maanden "sur lie" (op het gistbezinksel).

De helft van de wijn ondergaat daarna een malolactische gisting, dit betekend dat het harde appelzuur word omgezet in het zachte melkzuur, waardoor de wijn nog zachter wordt. Door de vroege botteling van de chardonnay druiven behoudt deze wijn zijn mooie zuurgraad en fruitige aroma's.

De La Villette Chardonnay is verreweg onze best verkopende Chardonnay onder die tien euro en we betitelen hem zelfs als de 'Beste Chardonnay te koop in Nederland!'

€ 8,99
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

4.7/5

La Villette

La Villette, een heerlijke volle houtgelagerde witte wijn van 100% Chardonnay druiven. De druiven zijn afkomstig van wijngaarden gelegen in het zuidwesten van Frankrijk aan de voet van de Pyreneeën. De druiven gisten 10 tot 12 dagen op Frans en Amerikaans eiken en vervolgens rijpt de wijn nog 6 maanden "sur lie" (op het gistbezinksel) gerijpt.

De helft van de wijn ondergaat daarna een malolactische gisting, dit betekend dat het harde appelzuur word omgezet in het zachte melkzuur, waardoor de wijn nog zachter wordt. Door de vroege botteling van de chardonnay druiven behoudt deze wijn zijn mooie zuurgraad en fruitige aroma’s.

Chardonnay

La Villette Chardonnay is een verfrissende en complexe wijn. De frisse tonen van citrus, banaan en rijpe appel worden vervolgd met vanille, geroosterd brood en noten.

Wijn spijs combinatie

La Villette gaat uitstekend samen met vette vissoorten. Denk hierbij aan gebakken of gegrilde zalm of witvis. Daarnaast gaat deze chardonnay ook perfect bij een traditionele garnalencocktail.

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Frankrijk
Wijnhuis:La Villette
Druivensoort:Chardonnay
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp