Vragen? Bel: 035 888 95 95
Ontdek de magie van Champagne
Santé, bonheur, Champagne
Champagne drink je niet alleen met Oud & Nieuw. Probeer het eens bij de lunch op een mooie zondagmiddag.
Filters tonen

Champagne

Wie iets te vieren heeft, grijpt al snel naar een mousserende wijn en de meeste mensen zullen Champagne zien als de ultieme feestbubbel. Champagne mag alleen Champagne heten als het ook uit de Franse streek Champagne komt en voldoet aan de strenge eisen die daar gelden.

Bekijk ook onze docu over Champagne

Méthode Traditionnelle

Champagne was de eerste regio die zich waagde aan mousserende wijn. De streek geniet nog altijd hoog aanzien wanneer het gaat om de flessen bubbels die er geproduceerd worden, maar wereldwijd is Champagne nu verantwoordelijk voor maar één op de twaalf flessen mousserende wijn die geproduceerd worden. Veel landen hebben een eigen bubbel die op verschillende manieren gemaakt kan worden. Wordt dezelfde methode als in Champagne gebruikt, dan staat er vaak ‘Traditional Method’ of ‘Méthode Traditionnelle’ op het etiket.

drie druivenrassen

De drie druivenrassen die gebruikt worden voor Champagne zijn Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. De meeste Champagne is wit, maar toch is driekwart van de gebruikte druiven blauw. Om ervoor te zorgen dat het sap niet kleurt door de schil van de druif, mag er alleen handmatig geoogst worden. Daarna worden de druiven zo snel mogelijk, maar met veel beleid geperst, zodat de kans op verkleuring tot een minimum wordt beperkt. Is een Champagne alleen van witte druiven gemaakt, dan staat er ‘blanc de blancs’ op het etiket en voor alleen blauwe druivenrassen geldt de term ‘blanc de noirs’.

Tijdens een reis naar de Champagene maakte Olivier Thijssen een aantal prachtige foto's voor ons:

Wijnadvies TV

Champagne

Dit is absoluut één van onze leukste filmpjes van een wijnreis die we maakten door de Champagne. Mocht BNN een keer kijken: We zijn in te huren hoor!

Home > Champagne

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp