Vragen? Bel: 035 888 95 95

Veuve ClicquotBrut

Veuve Clicquot Ponsardin wordt wereldwijd herkend door de typische, gele labels op zijn flessen champagne. Dit champagnehuis voert met trots het motto: "Only one quality, the finest" en dat is te merken in al zijn champagnes. De basis voor alle champagnes van Veuve Clicquot is met name Pinot Noir.

€ 62,00
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

4.0/5

Veuve Clicquot Ponsardin

Veuve Clicquot Ponsardin wordt wereldwijd herkend door de typische, gele labels op zijn flessen champagne. Dit champagnehuis voert met trots het motto: “Only one quality, the finest” en dat is te merken in al zijn champagnes. De basis voor alle champagnes van Veuve Clicquot is met name Pinot Noir. Het champagnehuis werd in 1772 door Philippe Clicquot-Muiron opgericht onder de naam Clicquot. In 1798 trouwt zijn zoon François Clicquot met Barbe-Nicole Ponsardin.

La Grande Dame 

Als François in 1805 overlijdt, blijft Barbe-Nicole als weduwe (veuve) achter en erft het bedrijf. In 1810 hernoemt ze het bedrijf naar de huidige naam ‘Veuve Clicquot Ponsardin’ en onder haar vleugels maakt het bedrijf een grote groei door. In 1841 onttrekt Madame Clicquot zich uit het bedrijf, maar blijft betrokken tot ze in 1866 op 89-jarige leeftijd overlijdt. Ze staat vandaag de dag nog steeds symbool voor vrouwelijk ondernemerschap. De cuvée de prestige van Veuve Clicquot, La Grande Dame, is dan ook aan haar opgedragen. Druivensoort 50 to 55% Pinot Noir 15 to 20% Pinot Meunier 28 à 33% Chardonnay

Wijn info
Kleur:Mousserende wijnen
Land:Frankrijk
Wijnhuis:Veuve Clicquot
Druivensoort:Pinot Meunier, Pinot Noir, Chardonnay
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp