Vragen? Bel: 035 888 95 95

de VenogePrinces Rosé

De Princes Champagnes van De Venoge zijn de exclusievere sellectie van de druiven. Dit is de beste kwaliteit die ze op het wijngoed maken wanneer we niet kijken naar de Grand Prestiges.

Deze rosé is mooi vol roze van kleur en heeft een excellente volle smaak. Dit is de perfecte rosé om te drinken bij een mooi kreeftmenu!

€ 89,99
Beperkte voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis

Wijnadvies TV

Champagne

Dit is absoluut één van onze leukste filmpjes van een wijnreis die we maakten door de Champagne. Mocht BNN een keer kijken: We zijn in te huren hoor!

De Venoge

De familie De Venoge, die sinds 1837 Champagne produceert, komt oorspronkelijk uit Zwitserland, aan de oevers van het Lemanmeer waarin de ‘Venoge’ uitmondt, een klein riviertje. De beroemde ‘cordon bleu’, de blauwe band over het etiket, is een verwijzing naar het riviertje waar de familie naar genoemd is en naar de adel die dit soort banden droeg. Ook cordon rouge was een merk van De Venoge, maar dat is later uitgehuwelijkt aan Mumm.

Selectie

De Venoge hanteert een zeer strenge selectie van zijn druivenvoorraden. Behalve aangekocht fruit, is er fruit van een eigen wijngaardbezit van 19 hectare.

Het unieke karakter wordt mede bepaald door de scheiding van de betere cuvée, de eerste persing, en de taille, de tweede persing, die bij De Venoge niet gebruikt wordt.

Nadat de flessen in de kelder zijn gelegd, rijpen ze gegarandeerd gedurende 3 jaar in plaats van 15 maanden zoals de wet het bepaalt. Van het halve flesje tot de jeroboam (3 liter) rijpt de champagne in de originele fles, wat een extra garantie voor de kwaliteit is. Kortom: alle kwaliteitsfactoren zijn aanwezig in een fles De Venoge!

Prijzen

Dit blijkt ook uit het grote aantal –internationale- waarderingen. Een greep daaruit:

  • in het Classement de Champagne 2008 van Dussert Gerber, is de Princes van De Venoge in de hoogste categorie opgenomen van in totaal zo’n 20 Champagnes. Bovendien kreeg de Louis XV hierin een ‘coup de coeur’. Ook de andere cuvées, waaronder de ‘gewone brut’ kregen een uitstekende beoordeling;
  • in de Guide Hachette 2008 kreeg de Louis XV 1995 drie sterren en een ‘coup de coeur’;
  • Fine Champagne Magazine’ hield in 2009 een proeverij van meer dan 100 ‘non-vintage’ Champagnes. De Brut Cordon Bleu Select scoorde uitstekend met plek 20 en de Blanc de noirs behaalde zelfs de 4e plaats.
Wijn info
Kleur:Mousserende wijnen
Land:Frankrijk
Wijnhuis:de Venoge
Druivensoort:Pinot Noir
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp