Vragen? Bel: 035 888 95 95

Ruinart ChampagneR. de Ruinart Brut

De champagne genaamd: "R" de Ruinart is een schitterende Champagne die ook bij ons zeer geliefd is. Een zachte en volle Champagne. Deze champagne van Ruinart wordt gekenmerkt door de doordringende geur van wit fruit. Heerlijk als aperitief.

De Champagne bestaat voor 60% uit Pinot Noir en dit maakt de Champagne voller en ronder, maar ook nootachtig. 15% van de gebruikte wijnen zijn reservewijnen van maximaal 7 jaar oud. De Champagne heeft ten minste drie jaar gerijpt in de kelders van het champagnehuis.

€ 65,00
Beperkte voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis

Ruinart Champagne

Ruinart is gevestigd in Reims. Dit maakt het bijzonder dat Ruinart een Maison Chardonnay is want in deze streek ligt de focus vooral op het verbouwen van Pinot Noir uit Montagne de Reims. Het gebruik van veel Chardonnay wordt meer toegepast door champagnehuizen uit Épernay waar druiven worden geoogst uit de  mooie streek: Côte des Blancs.

De flessen van Ruinart worden opgelegd in grote en stille kalksteengroeven direct onder Reims. In deze zogenaamde ‘crayères’ is de temperatuur constant in zowel de winter als de zomer. Deze groeven, waarin honderdduizenden flessen liggen te rijpen zijn een officieel historisch monument. 

De grondlegger van Ruinart is de Benedictijn Dom Thierry Ruinart, hij was de rechterhand van de grondlegger van de sprankelende champagne Dom Perignon en zijn neef Nicolas Ruinart.

Geschiedenis van Ruinart

Ruinart is opgericht in 1729 en is daarmee het oudste champagnehuis ter wereld. Het huis werd opgericht direct nadat Louis XV het in 1728 toestond om wijn in flessen te transporteren. Voorheen mocht wijn (en dus ook champagne) alleen in vaten vervoerd worden. Hierdoor kon champagne niet naar ver gelegen markten worden gebracht en werd champagne alleen gedronken in de buurt van de productieplaats.

De eerste bezorging van Ruinart champagne werd in januari 1730 verzonden. In eerste instantie was Ruinart champagne bedoeld als relatiegeschenk. Dom Ruinart’s broer was een kledingkoopman. Maar zes jaar later werden de activiteiten in de kleding business gestaakt. Wegens succes ging Ruinart zich volledig op de verkoop van champagne richten.

Tot na de Tweede Wereldoorlog is het bedrijf in handen geweest van de familie Ruinart. Toen in 1949 Betrand Mure directeur werd van Ruinart besloot deze om een overeenkomst aan te gaan met baron Phillipe de Rothschild. DE eigenaar van het bekende  Château Mouton-Rothschild. De Rothschild verwierf de helft van de aandelen van het huis.

Tussen 1949 en 1963 verviervoudigde de omzet van Ruinart Champagne. Omdat het champagnehuis meer behoefte aan investeringen had en de Rothschild het niet wenselijk vond om nog meer te investeren verkocht hij zijn belangen. In 1963 werd Moët & Chandon voor 80% eigenaar van Ruinart.

Vandaag de dag is het huis dat de Ruinart champagne produceert in bezit van de holding LVMH (Louis Vuitton Moët Henessy). Een ander champagnehuis die deze holding onder andere bezit is Veuve Clicquot.

Wijn info
Kleur:Mousserende wijnen
Wijnhuis:Ruinart Champagne
Druivensoort:Pinot Noir, Chardonnay
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp