Sashimi
Sashimi is een Japans gerecht van verse en rauwe vis en schelpdieren die met een zeer scherp mes in dunne schijfjes gesneden wordt.
De sashimi wordt geserveerd met verschillende sauzen, zoals sojasaus, wasabi (mierikswortel), gember en ponzu, en versiering zoals daikonradijs, nori (zeewier) en shiso (Perilla frutescens).
Sushi
Sashimi lijkt op het bekendere sushi, en de twee gerechten worden vaak in dezelfde restaurants geserveerd. Het belangrijkste verschil is dat sashimi alleen uit vis of schelpdieren en versiering bestaat, terwijl sushi ook andere ingrediënten bevat, zoals rijst en azijn. Ook wordt sashimi met stokjes gegeten, terwijl sushi meestal met de hand wordt gegeten.
Wijn
Traditioneel is sashimi de eerste gang in een formele Japanse maaltijd, maar vandaag de dag wordt het vaak als volledige maaltijd geserveerd, in combinatie met rijst en misosoep. Bij de sashimi wordt vaak groene thee, sake of Japans bier gedronken. Maar volgens ons is wijn (en ook vaak champagne) de beste combinatie!
Home > Sashimi