Vragen? Bel: 035 888 95 95
Siersma Wijnadvies
Filters tonen

Franschhoek

Franschhoek is een schilderachtig wijngebied gelegen in de Kaapse Wijnlanden van Zuid-Afrika. Het gebied heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw, toen Franse Hugenoten zich hier vestigden en begonnen met wijnbouw. De naam Franschhoek betekent letterlijk "Franse hoek" en verwijst naar de Franse invloed die nog steeds merkbaar is in de wijnproductie van dit gebied.

Bodem

De bodem van Franschhoek is divers en draagt bij aan de unieke smaakprofielen van de wijnen. De regio heeft een combinatie van graniet, klei en zandsteen, wat resulteert in verschillende soorten terroir. Deze variatie in bodemtypen biedt wijnmakers de mogelijkheid om verschillende druivenrassen te telen en een breed scala aan wijnen te produceren.

Klimaat

Het klimaat van Franschhoek is mediterraan, met warme zomers en milde winters. De nabijheid van de oceaan en de bergen zorgt voor verkoelende invloeden, waardoor de druiven langzaam en gelijkmatig rijpen. Dit resulteert in wijnen met een uitstekende balans en complexiteit. De regio ontvangt voldoende neerslag, maar irrigatie is nog steeds noodzakelijk in drogere periodes.

Druivenrassen

In Franschhoek worden verschillende druivenrassen verbouwd, waarbij zowel internationale als inheemse variëteiten worden gebruikt. Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz en Pinot Noir zijn populaire rode druivenrassen, terwijl Sauvignon Blanc, Chardonnay en Chenin Blanc vaak worden gebruikt voor witte wijnen. Daarnaast worden er ook kleinere hoeveelheden rassen zoals Semillon, Viognier en Grenache verbouwd.

Home > Franschhoek

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp