Gnocchi
Specialiteit uit Piëmonte. Gnocchi (‘njokkie’) komt uit het hart van Noord-Italië. Een ´pastasoort´ gemaakt van aardappel, bloem, ei en zout. Gnocchi, is afgeleid van het Italiaanse woord gnocco, wat "klont" betekend. Als we dan helemaal officieel gaan doen is het een klontje gemaakt van aardappel, dus; Gnocchi di patate.
Bereidingswijze
Gnocchi met Parmezaan-roomsaus, broccoli en walnootGnocchi is erg makkelijk zelf te maken, maar ook gemakkelijk te kopen in de supermarkt. Voor ieder wat wils dus. Alles zelf maken ? volg dan het voledige recept. Heb je de Gnocchi al in de koelkast liggen? Dan kan je alles met een * achterwegen laten.
* Spoel de aardappels in de schil schoon en kook ze in de schil in ca. 20 minuten gaar. Giet af en laat even afkoelen tot je ze kan vasthouden. Trek de aardappelschil eraf en pureer de aardappelen. Voeg zout en eidooier toe en zeef de bloem over de aardappelpuree (houd nog een beetje achterwegen). Kneed alles door elkaar tot je een zacht deeg hebt.
Bekijk hier het complete recept
Home > Gnocchi