Vragen? Bel: 035 888 95 95

Gnocchi met Parmezaan roomsaus

Wijn & spijs

Specialiteit uit Piëmonte 

Gnocchi (‘njokkie’) komt uit het hart van Noord-Italië. Een ´pastasoort´ gemaakt van aardappel, bloem, ei en zout. Gnocchi is afgeleid van het Italiaanse woord gnocco, wat "klont" betekent. Als we dan helemaal officieel gaan doen is het een klontje gemaakt van aardappel, dus; Gnocchi di patate.

Gnocchi met Parmezaan roomsaus, broccoli en walnoot

Gnocchi is erg makkelijk zelf te maken, maar ook gemakkelijk te kopen in de supermarkt. Voor ieder wat wils dus. Alles zelf maken? Volg dan het voledige recept. Heb je de Gnocchi al in de koelkast liggen? Dan kan je alles met een * achterwegen laten.

* Spoel de aardappelen in de schil schoon en kook ze in de schil in ca. 20 minuten gaar. Giet af en laat even afkoelen tot je ze kan vasthouden. Trek de aardappelschil eraf en pureer de aardappelen. Voeg zout en eidooier toe en zeef de bloem over de aardappelpuree (houd nog een beetje achter). Kneed alles door elkaar tot je een zacht deeg hebt.  

* Verdeel het deeg dan in 8 gelijke stukken en rol deze uit tot een slag (bestuif ze waar nodig met wat meel) en snijd elke rol in stukjes van ca. 2 cm. Duw elk met een vork iets plat voor de herkenbare streepjes. 

* Breng ondertussen een pan ruim water aan de kook. Leg per keer ong. 12 gnocchi in de pan, zodat ze niet aan elkaar kunnen plakken. Wanneer ze boven komen drijven geef je ze nog een minuutje. Haal ze eruit en leg even weg op keukenpapier. 

(kook de Gnocchi zoals op de verpakking is aangegeven)

Breng de room en geraspte parmezaan aan de kook op laag vuur. Laat ca. 5 minuten inkoken totdat het dik genoeg is. Breng op smaak met zout en peper. Hak de walnoten fijn. Kook ondertussen de broccoli 3 á 4 minuten beetgaar en giet deze af. Voeg de gnocchi toe aan de pan, voeg de saus toe en roer alles goed door elkaar. 

Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met stukjes walnoot. Buon appétito!

Ingrediënten

voor ± 4 personen

  • 700 gr iets kruimig aardappels van enigszins gelijke grootte *
  • 1 tl fijn keukenzout *
  • 100 gr  bloem (extra fijn) *
  • 1 eidooier  *
  • 300 ml room 
  • 50 gr Parmezaan, fijn geraspt 
  • Walnoten om te garneren 
  • 600gr Broccoli  
  • Peper en zout

Home > Wijnadvies > Wijn & spijs > Gnocchi met Parmezaan roomsaus

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp