Vragen? Bel: 035 888 95 95

SabazanChâteau de Sabazan 2017

Er is ergens een dorpje in het zuidwesten van Frankrijk waar ze een bepaalde vinger richting de stad Bordeaux opsteken. Dit populaire vakantieplekje heet: Sabazan. Die vinger kunnen ze nooit zien in het beroemde wijngebied maar toch zijn ze daar een beetje nerveus over de manier van wijnmaken! Hier hebben we nog een 'ouderwetse reizende ster'; en dat in Frankrijk!

Officieel heet het hier de Sud-Oust, zuidwest. En officieel is het Chateau de Sabazan onderdeel van de Goliath in de streek: De Prodecteurs de Plaimont. Maar als je andersom gaat kijken is het een compleet op zichzelf producerend wijngoed dat 'Bordeaux look-a-likes' maakt.

€ 19,95
Op voorraad in ons externe magazijn. Levertijd is 48 uur langer.
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Terug naar het overzicht |

Château de Sabazan 2017

Druivenrassen

De druivenrascombinatie is interessant. De bekende Cabernet-Sauvignon en Cabernet-Franc zijn aangeplant. Maar ook werken ze hier vol enthousiasme met Tannat en de nog onbekendere: Servadou.

Groene oogst

Tijdens de zomer oogsten ze onrijpe druiven zodat er maar enkele trossen overblijven voor de echte wijn. De wijn heeft een Intens donkere kleur. Dit noemen we de groene oogst.

Geur

De geur biedt naast toast- en houttonen ook gekonfijte zwarte vruchten als bramen en zwarte bessen en een vleugje laurier. In de elegant-ferme, energieke smaak komen dezelfde elementen op heerlijke wijze terug.

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Frankrijk
Wijnhuis:Sabazan
Druivensoort:Tannat, Servadou, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Château de Sabazan 2017

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp