• Geen bezorgkosten vanaf 75 euro
  • Bezorging door heel Nederland + België
  • Veilig en vertrouwd betalen
  • Voor 16:00 besteld, vaak morgen in huis
Menu
Mijn favorieten

Mijn favorieten

Je hebt geen producten in je favorieten staan.

Mijn winkelmand

Mijn winkelmand

Je hebt geen producten in je winkelmand.

Home Webshop Dominio Del Soto Crianza Tinto 2017

Dominio Del Soto

Crianza Tinto 2017

Spanje
Ribera del Duero
Tempranillo

De druiven voor deze wijn groeien op biologisch bewerkte terraswijngaarden op 850-900 meter hoogte. De bodem van klei, kalksteen en mergel, samen met hete zomers, koude winters en sterke temperatuurverschillen tussen dag en nacht, zorgt voor geconcentreerde druiven met frisse zuren.

Na een zorgvuldige, handmatige oogst volgt een bijzondere vinificatie in betonnen vaten. Hier blijven de druiven 4 tot 6 weken intact voordat ze worden geperst, zodat kleur en aroma's optimaal worden onttrokken. De wijn rijpt vervolgens 12 maanden op eikenhout, wat zachtheid en extra complexiteit toevoegt.

Het resultaat is een wijn met intense geuren van zwart fruit, tijm en mokka. In de smaak proef je geconcentreerd, sappig fruit met tonen van drop en kaneel. De afdronk is vol, met ronde tannines en een prachtige balans tussen fruit, hout en elegante zuren. Deze wijn heeft een rijpingspotentieel van 10 tot 15 jaar.

24,99
Beperkte voorraad

Twee winkels in Nederland 

Wijnadvies.nl heeft ook twee winkels in het centrum van Nederland: In Huizen en Baarn. We hebben niet standaard altijd alle wijnen van de webwinkel ook op voorraad in de winkels! 

Klantervaringen

658 klanten hebben ons beoordeeld met een gemiddelde van:
9.2/10
Lees alle reviews

Dominio del Soto

Op een ruig, onherbergzaam plateau in de Ribera del Duero bestiert Mathilde Chapoutier, dochter van beroemd wijnmaker en  visionair Michel Chapoutier, 16 hectare wijngaarden met dezelfde visie als haar vader: met focus op terroir en zo dicht mogelijk bij de natuur.

Michel Chapoutier

Michel Chapoutier is allesbehalve een doorsnee wijnmaker. Al op 26-jarige leeftijd krijgt hij de leiding over familiebedrijf M. Chapoutier. Vanaf het begin trekt hij zijn eigen plan, dat op allerlei vlakken afwijkt van de traditionele wijnmakersrol. Waar veel wijnmakers zich focussen op de wijnmaakprocessen in de kelder, richt Michel zich grotendeels op het werk in de wijngaard: dé basis voor kwaliteit en authenticiteit vindt hij. Hij introduceert de terroirwijnen in het bedrijf: wijnen van druiven van één enkele wijngaard, die het unieke karakter van de plek laten zien. Zijn liefde voor natuur en zijn drang om steeds weer nieuwe dingen te ontdekken brengen hem bij de biodynamie. 

Bestel ook via WhatsApp