• Geen bezorgkosten vanaf 75 euro
  • Bezorging door heel Nederland + België
  • Veilig en vertrouwd betalen
  • Voor 16:00 besteld, vaak morgen in huis
Menu
Mijn favorieten

Mijn favorieten

Je hebt geen producten in je favorieten staan.

Mijn winkelmand

Mijn winkelmand

Je hebt geen producten in je winkelmand.

Home Webshop Ramos Pinto Late Bottled Vintage 2018

Ramos Pinto

Late Bottled Vintage 2018

Portugal
Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Sousão

Late Bottled Vintage, oftewel LBV, houdt in dat de port een paar jaar langer op hout moet rijpen (4 tot 6 jaar) dan een Vintage port. Hierdoor ontstaat een dieprode Ruby port met een dichte, levendige kleur.

De LBV van Ramos Pinto heeft een intense maar elegante geur. Rijpe aroma's van kers, pure chocolade en vijgen voeren de boventoon. Het mondgevoel is goed gestructureerd en je proeft rijp fruit, ronde tannines en een prachtig volle afdronk.
De LBV is heerlijk te combineren met diverse chocolade, oude kazen en zelfs desserts met rood fruit. Lekker onderuitgezakt bij de open haard doet deze LBV het ook uitstekend!

23,99
Goed op voorraad

Twee winkels in Nederland 

Wijnadvies.nl heeft ook twee winkels in het centrum van Nederland: In Huizen en Baarn. We hebben niet standaard altijd alle wijnen van de webwinkel ook op voorraad in de winkels! 

Klantervaringen

658 klanten hebben ons beoordeeld met een gemiddelde van:
9.2/10
Lees alle reviews

Ramos Pinto

Ramos Pinto werd opgericht in 1880 door Adriano Ramos Pinto en is uitgegroeid tot een toonaangevend wijnhuis dat uitstekende port en Douro-wijn produceert. Innovatie en respect voor tradities lopen als een rode draad door de geschiedenis van het wijnhuis, dat een unieke filosofie heeft voor de productie en selectie van de beste druiven en de meest geschikte terroirs.

Traditionele lagermethode

Ramos Pinto Port wijnen worden bereid in het vinificatiecentrum van Ramos Pinto Quinta do Bom Retiro. In het geval van LBV en Vintage port worden de druiven behandeld via de tradtionele lagermethode (stenen persbak die vroeger werd gebruikt om druiven met de voeten te persen). Door deze traditionele techniek wordt het sap extra efficiënt en met zorg uit de druif gehaald. Na de eerste stappen van het wijnbereidingsproces worden de wijnen vervoerd naar de historische wijnkelders in Vila Nova de Gaia, waar ze een lang rijpingsproces ondergaan.

Bestel ook via WhatsApp