Vragen? Bel: 035 888 95 95

Bergsig EstateBarrel Fermented Chardonnay 2022

Met een oppervlakte van 250 hectare is Bergsig in Rawsonville bij Worcester een van de grootste wijngoederen in Zuid-Afrika. De naam Bergsig heeft te maken met het uitzicht op de Drakensbergen, maar belangrijker voor de bodemstelling van de wijngaard is de ligging bij de Breede Rivier. Die rivier heeft in de loop der tijden voor een grote variatie aan bodemtypes gezorgd die het mogelijk maakt om met een al even gevarieerde aanplant te werken voor zowel wit als rood.

€ 10,95
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

3.5/5
Terug naar het overzicht |

Barrel Fermented Chardonnay 2022

Bergsig - Chardonnay

Betaalbare Bernardus

Iedereen praat altijd over Bernardus Chardonnay. Lekkere wijn hoor! Maar dit is net zo lekker maar veel beter te betalen! Proef hem gewoon zelf eens.

Bergsig Estate

Met een oppervlakte van 250 hectare is Bergsig in Rawsonville bij Worcester een van de grootste wijngoederen in Zuid-Afrika. De naam Bergsig heeft te maken met het uitzicht op de Drakensbergen, maar belangrijker voor de bodemstelling van de wijngaard is de ligging bij de Breede Rivier.

Die rivier heeft in de loop der tijden voor een grote variatie aan bodemtypes gezorgd die het mogelijk maakt om met een al even gevarieerde aanplant te werken voor zowel wit als rood. Bergsig is al sinds generaties in handen van de familie Lategan en wordt momenteel geleid door wijnmaker De Wet Lategan. Dat deze jonge wijnmaker bijzonder getalenteerd is blijkt wel uit de resultaten tijdens wijnconcoursen, zijn wijnen worden regelmatig met goud of zilver bekroond.

Eén van de absolute toppers hierbij is de Chardonnay barrel fermented. Maar ook Chenin Blanc en Pinotage, en wat minder alledaagse zaken als Gewurztraminer en de portac.

Chardonnay

Frisse citroen, limoen geur met ondersteunende rook tonen van de hout lagering. In de smaak nuances van vers gebakken brood. Zeer mooie zuivere wijn in een bourgogne stijl. 

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Zuid-Afrika
Wijnhuis:Bergsig Estate
Druivensoort:Chardonnay
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Barrel Fermented Chardonnay 2022

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp