Vragen? Bel: 035 888 95 95

EsporãoBico Amarelo Vinho Verde 2021

Vinho Verde is één van de oudste en koudste wijngebieden van Portugal! Hier komen frisse droge plezierige wijnen vandaan. Deze versie is gemaakt door Esporão! De meest toonaangevende producent van het land.

Bico Amarello (gele snavel) is een zeer representatief voorbeeld van hoe mooi een Vinho Verde kan zijn. De frisheid knalt het glas uit. Citrus en tropisch fruit spelen hierbij een belangrijke rol. In tegenstelling tot veel andere wijnen uit deze regio niet licht mousserend, maar juist strak droog.

€ 8,50
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Terug naar het overzicht |

Bico Amarelo Vinho Verde 2021

Esporão | Bico Amarelo

Fris en elegant uit Noord Portugal

Vinho Verde is een van de oudste wijngebieden van Portugal. Lagere temperaturen, meer regen en vooral een bodem van graniet maken deze wijnen uniek. Bico Amarello (gele snavel) is hiervan een zeer representatief voorbeeld. De wijn is gemaakt van de druivensoort Loureiro.

Esporão

In Reguengos de Monsaraz vlakbij Evora ligt Herdade do Esporão. Daar waar eigenlijk de olijfgaarden en kurkeiken domineren vinden we het meeste vooraanstaandste wijnhuis van Portugal.

Het succes van Herdade do Esporão komt door erg hard te werken. Zowel in binnen- als buitenland geniet Esporão aanzien vanwege zijn manier van werken. Het indrukwekkende landgoed telt ruim 2.000 hectare waarvan 576 hectare wijngaarden en olijfgaarden zijn. De rest is natuurgebied wat een belangrijke rol speelt in de filosofie van Esporão. lees meer 

Wijn info
Kleur:Witte wijnen
Land:Portugal
Wijnhuis:Esporão
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Bico Amarelo Vinho Verde 2021

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp