Vragen? Bel: 035 888 95 95
Esporão Harmonie met de Natuur
Filters tonen

Esporão

In het hart van de Alentejo, Reguengos de Monsaraz, vlakbij Evora ligt Herdade do Esporão. Daar waar eigenlijk de olijfgaarden en kurkeiken domineren vinden we het meeste vooraanstaandste wijnhuis van Portugal.

Symbool voor dit huis is de Torre (Defesa do Esporão) welke op veel flessen en etiketten terug te zien is. Momenteel is het wijnhuis volledig in handen van de familie Roquette en de intentie is om dit nog vele generaties zo te houden.

Het succes van Herdade do Esporão komt door erg hard te werken. Zowel in binnen- als buitenland geniet Esporão aanzien vanwege zijn manier van werken. Het indrukwekkende landgoed telt ruim 2.000 hectare waarvan 576 hectare wijngaarden en olijfgaarden zijn. De rest is natuurgebied wat een belangrijke rol speelt in de filosofie van Esporão.

Natuur en Esporão

Herdade do Esporão hecht veel waarde aan de natuur. Met bijna 1.500 hecatare aan natuurgebied, waaronder een groot meer, herbergt het landgoed een bijzonder scala aan ‘wildlife’. Inmiddels zijn ook 160 hectare wijngaarden als biologisch geclassificeerd en is het streven om volledig biologisch te worden.

Een voorbeeld van één met de natuur zijn is dat ze de vleermuizenpopulatie gebruiken en inzetten voor insectenbestrijding!

De wijnen

De Australiër, David Baverstock, werd door de familie Roquette aangesteld als wijnmaker en is verantwoordelijk voor het grote scala aan diverse wijnen. Van mooie, toegankelijke tafelwijnen tot aan exclusieve Private Selection wijnen. Alles met maar één doel, laten zien wat Portugal als wijnland te bieden heeft.

De labels van de Rerserva wijn en Private Selection krijgen ook elk jaar een ander etiket, ontworpen door een Portugese kunstenaar. Waar kennen we dat ook alweer van?

Uitbreiding

In 2008 heeft Herdade do Esporão de sprong gewaagd en droom verwezenlijkt en hebben ze een huis in de Douro overgenomen. Quinta dos Murcas valt momenteel onder de vlag van Esporão en is naast de port die ze daar maken minstens zo interessand om hun wijnen!

Home > Esporão

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp