Vragen? Bel: 035 888 95 95

EsporãoPrivate Selection Red 2019

Een selectie van de beste druiven, afkomstig van de beste stukjes wijngaarden van Esporão. De Private Selction Red is een unieke en exclusieve wijn die zeer beperkt geproduceerd wordt. Een wijn voor speciale momenten!

Alleen in de beste jaren maken ze de bij Esporão de Private Selection wijnen. Alle druiven worden hand geplukt en voor het maken van de wijn gebruiken ze nog het traditionele 'food treading' (met de voeten de druiven stampen). Na een rijping van 18 maanden op oud Frans eiken blijft de wijn nog 12 maanden in de fles voordat deze op de markt komt.

Complex, vol, krachtig, een wijn die een keer ervaren moet worden!

€ 67,99
Beperkte voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Terug naar het overzicht |

Private Selection Red 2019

Esporão

Herdade do Esporão geniet de afgelopen jaren wereldwijd veel succes en dat komt door erg hard te werken. De wijnen van Esporão hebben in zowel binnen- als buitenland veel aanzien vergaard vanwege de manier van werken en de kwaliteit die geproduceerd wordt. Het indrukwekkende landgoed telt ruim 2.000 hectare waarvan 576 hectare wijngaarden en olijfgaarden zijn. De rest is natuurgebied wat een belangrijke rol speelt in de filosofie van Esporão.

Private Selection

Met de Private Selection van Esporão wilde men wijnmakers David Baverstock en Luis Patrão de vrije hand bieden om de meest indrukwekkende wijnen uit de Alentejo en misschien wel uit heel Portugal te maken. De wijnen moesten complex en een sterke persoonlijkheid krijgen en daarvoor zijn de beste druiven van de beste percelen gebruikt. Zowel Private Selection White als Red worden in zeer kleine oplage gemaakt en alleen in een topjaar. Net als bij de Reserva lijn worden de etiketten elk jaar door een andere Portugese kunstenaar ontworpen.

Private Selection Red

Voor de Private Selection Red worden alleen de beste druiven van de Alicante Bouschet, Aragonez en Syrah gebruikt. Afkomstig van de beste percelen van dit domein. Tijdens de fermentatie van de druiven vind er nog traditioneel 'food treading', het stampen met de blote voeten op de druiven, plaats. Na de vinificatie gaat de wijn afzonderlijk voor 18 maanden op Franse eiken vaten van 225 liter. Hiervan zijn 70 % oude vaten en 30% nieuwe vaten. Na 18 maanden blenden ze de afzonderlijke wijnen om vervolgens te bottelen en daar nog voor 12 maanden in de fles te laten ontwikkelen.

Smaak

De Esporão Private Selection Red heeft een diepe, intense rode kleur. In de neus komen zwarte bessen en bramen naar boven gecomineerd met specerijen en kruiden. Er komt zelfs een licht rokerige geur vrij. In de mond voelt de wijn dik, zwoel en rijk aan. Overweldigende smaken van diep rood fruit in combinatie met prachtige tannine. Dit is een wijn die bij een goed diner met rood vlees zeker niet zal misstaan.

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Portugal
Wijnhuis:Esporão
Druivensoort:Shiraz, Aragonez, Alicante Bouschet
Inhoud:75 cl
Terug naar het overzicht |

Private Selection Red 2019

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp