De wijnen (rosé en Chardonnay) van ons geheime wijnhuis worden enorm enthousiast ontvangen! De kwaliteit springt boven de rest uit en dat vonden wij ook van de nieuwste telg van deze geheimzinnige familie: Vermentino! Een druif waar we nog helemaal niet goed in thuis waren.
Vermentino
Koel deze Vermentino tot 12°C en schenk hem bij de borrel. Een andere, aantrekkelijke optie is de wijn open te trekken bij Aziatische gerechten, zoals een Thaise salade met vruchten, kip en cashewnoten, gebakken vegetarische noedels of gegrilde inktvis in zoetzure saus. Hij kan prima een beetje pit en kruidigheid aan.
Deze zomer waren wij in Chianti en het voelde alsof we de streek opnieuw ontdekten. Wat is het leven daar goed. Glooiende wijngaarden zover je kijkt, kleine dorpjes met de beste trattoria’s en natuurlijk heerlijke wijnen. Meestal rood en gemaakt van de altijd fijne Sangiovese.
Een heel jaar lang hebben we hiernaartoe gewerkt. Na onze zoektocht naar de mogelijkheid om een eigen wijngaard te starten, zijn we in 2025 zelf aan de slag gegaan in Twente. Het werd een avontuur vol uitdagingen, nieuwe ontdekkingen en vooral heel veel plezier. En vanaf vandaag kun je alles volgen op YouTube.
Rebottled geeft wijnflessen een nieuw leven. In plaats van ze weg te gooien veranderen zij gebruikte flessen in stijlvolle glazen, karaffen en woonaccessoires. Het resultaat is een unieke collectie die mooi is om te zien en ook nog eens goed is voor de wereld.