Wat moeten we op die trouwerijen toch altijd met die enorme taarten. Vier of soms wel vijf lagen, zelfs de bakker wordt er zenuwachtig van. Het bakken gaat misschien nog wel, maar het vervoer naar de trouwlocatie. En dan net een file! Maar gelukkig, daar is hij dan. De nieuwste blijvende trend in trouwerijland: De Trouw Champagne! Een enorme fles van minimaal 3 liter. Ook wel de Jéroboam genoemd. Wil je het echt bond maken dan kan je kijken of de plaatselijke wijnhandel ook aan een Melchizedek kan komen. Dit is de officiele naam van een fles van maar liefst 30 liter bubbels! Het openmaken is echt iets voor de bruidengom.
Wie de kurk vangt is de volgende!
En waar de Champagne in een restaurant niet mag knallen, is het nu wel de bedoeling dat de kurk flink door de lucht vliegt. En ook hierbij telt: ‘Wie de kurk vangt is de volgende!; Hier een lijstje met de namen en maten van grotere flessen Champagne:
Veel wijnliefhebbers besteden veel tijd aan het kiezen van de juiste fles. Een mooi wijnhuis, een interessante druif, een goed jaartal. Maar opmerkelijk genoeg staat het glas waarin we die wijn vervolgens schenken vaak minder in de spotlight. Terwijl dat glas misschien wel het verschil maakt tussen best lekker en wow, hier gebeurt iets.
Griekenland is misschien niet het eerste land waar je aan denkt bij wijn, maar dat zou het wél moeten zijn. Want terwijl de wereld vooral kijkt naar Frankrijk, Italië en Spanje, maakt Griekenland stilletjes een indrukwekkende inhaalslag. Het land heeft alles wat een wijnliefhebber zich kan wensen: zon, zee, bergachtig terroir én een wijncultuur die ouder is dan die van welk ander Europees land dan ook.
Als er één wijn is die de tand des tijds moeiteloos heeft doorstaan, dan is het de Elios – dé Negroamaro uit de hak van de laars. Vanaf de start van Siersma Wijnadvies in 2006 had deze Zuid-Italiaan direct een basisplaats in het team.