De oogst bij Skaap Wines in Zuid-Afrika is vandaag begonnen. De laatste weken waren erg warm in het land op het zuidelijk halfrond, waardoor er iets eerder dan normaal worden 'geplukt'.
Max
Onze collega Max (foto) is toevallig net aangekomen bij de wijngaarden van de Nederlandsche familie Schaap en kon zodoende helpen met het plukken van de eerste druiven.
Het eerste ras dat aan de beurt is om in de pers te gaan is de Sauvignon Blanc. Van deze druiven wordt de traditionele witte wijn van Skaap gemaakt. Van het allerbeste fruit van de wijngaard zal de speciale Cuvée Eline 04 2023 gemaakt gaan worden.
De wijngaard waar Shiraz staat aangeplant ligt iets lager op de berg en heeft vaak een aantal weken langer nodig om te rijpen. Hierdoor begint de oogst later.
Deze zomer waren wij in Chianti en het voelde alsof we de streek opnieuw ontdekten. Wat is het leven daar goed. Glooiende wijngaarden zover je kijkt, kleine dorpjes met de beste trattoria’s en natuurlijk heerlijke wijnen. Meestal rood en gemaakt van de altijd fijne Sangiovese.
Een heel jaar lang hebben we hiernaartoe gewerkt. Na onze zoektocht naar de mogelijkheid om een eigen wijngaard te starten, zijn we in 2025 zelf aan de slag gegaan in Twente. Het werd een avontuur vol uitdagingen, nieuwe ontdekkingen en vooral heel veel plezier. En vanaf vandaag kun je alles volgen op YouTube.
Rebottled geeft wijnflessen een nieuw leven. In plaats van ze weg te gooien veranderen zij gebruikte flessen in stijlvolle glazen, karaffen en woonaccessoires. Het resultaat is een unieke collectie die mooi is om te zien en ook nog eens goed is voor de wereld.