Vragen? Bel: 035 888 95 95

Skaap Nathan

Wijnadvies blog op 18 juni 2020
Skaap Nathan

Thierry Schaap 

Skaap Wines is inmiddels een begrip in de wijnwereld. De zakenman Thierry Schaap kocht op de Schapenberg een prachtig landgoed en beplante het met wijnranken. Minstens zo belangrijk was de wijnmaker die gevonden werd in Riaan Oosthuizen. Een man die in zijn carrière al meerdere internationale titels voor wijnmaken had gewonnen.

Platter 

De eerste oogsten Sauvignon Blanc en Shiraz kwamen in 2011 op de markt. Direct al werden de wijnen van Skaap zeer serieus gevonden en ook Platter’s Wine Guide beoordeelde ze met hoge scores.

Riaan Oosthuizen

Wijnmaker Riaan bezit zelf ook een mooie wijngaard (en struisvogels!) en stelt zijn druiven beschikbaar voor één van de icoon wijnen van Skaap: de Nathan! Vernoemd naar de zoon van Thierry.

Bordeaux Blend 

De Skaap Nathan is een Bordeaux Blend. Gemaakt van Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc, alle drie in dezelfde verhouding. De wijn rijpt ook nog 15 maanden op eiken vaten wat hem enorm zacht maakt. De productie is zeer kleinschalig. Slechts 1800 flessen per jaar!

De Nathan is mooi vol, met in de geur tonen van donkere kersen en cederhout. De smaak bevat voldoende frisheid om met een heerlijke bavette te combineren. Een rode wijn die ’s winters heerlijk is bij de haard en ’s zomers top bij de barbecue.

Etiket 

Elke etiket van Skaap Wines wordt gemaakt door een kunstenaar. De Skaap Nathan is gemaakt door Andrea’s Topiary Creations van allemaal takjes uit de eigen wijngaard van Skaap op de Schapenberg. Ook staat er een nummer op het etiket van de Nathan; deze refereert naar de leeftijd van de zoon van de eigenaar in het jaar van de oogst.

Mouton Rothschild 

Met Skaap Wines kan je al een kleine knipoog maken naar het beroemde Mouton Rothschild uit Bordeaux. Met deze Bordeaux-Blend die ook nog eens de naam van de allereerste Baron de Rothschild, ook Nathan, draagt is de link nog sterker gelegd.

Een blindproeverij van beide wijnen samen zou een leuk idee kunnen zijn!

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp