Vragen? Bel: 035 888 95 95
Skaap Wines Wines That Make a Difference
Filters tonen

Skaap Wines

Thierry Schaap is een Nederlandse bankier, die tijdens zijn vakantie in 2005 verliefd werd op de wijnregio van Stellenbosch. Niet gek natuurlijk, met de prachtige natuur, vriendelijke mensen en het heerlijke weer. 16 jaar geleden kwam Thierry's droom uit: hij kocht een prachtig wijnhuis op de Schapenberg - what's in a name - en maakte er Skaap Wines van.

Wijn maken is een vak apart, dus trok hij Riaan Oosthuizen aan, een van Zuid-Afrika's beste wijnmakers met ruim 18 jaar ervaring, die al vele prijswinnende wijnen maakte. Hij werkt samen met Jaco Mouton, de Farm Manager, die eerder ervaring op deed bij Simonsig. De locatie van Skaap is geweldig: vlak aan zee bij False Bay, tegen de Hottentots-Holland Mountains op 250 meter hoogte. Een van de koelste plekken in de regio, perfect voor goede wijnen.

Wijn maken doen ze bij Skaap in harmonie met de natuur. Dat zorgt voor toegankelijke wijnen van hoge kwaliteit. Op de labels van Skaap zie je de kunstwerken van lokale artiesten. Thierry Schaap is ook druk met de Children's Foodure, een stichting die de kids uit het dorp helpt met eten, kleding en scholing.

Sauvignon Blanc

De witte wijn is fris en fruitig met een klein vleugje hout. De druif die gebruikt is heet 'Sauvignon Blanc'. Deze wijn kan je heel jong drinken en is na de oogst nog maximaal vier jaar te bewaren.

Okuphinki Rosé

De rosé is het jongste project van uit de Skaap-familie. Deze wijn is vol met fruit en heerlijk voor op veel warme momenten. De druivensoorten zijn: Merlot en Sauvignon Blanc.

Skaap Shiraz

De rode Skaap wordt gemaakt van de Shiraz-druif. Hij is vol en rond en heeft een zeer lange afdronk. Deze wijn is nu al wel te drinken, maar hij kan tot zeker tien jaar ook de kelder in.

Vonkelwyn

De mousserende Vonkelwyn is de 'Champagne look-a-like' en wordt gemaakt van Chardonnay en Pinot Noir. Deze verfijnde bubbel is perfect voor aan het begin van een mooie lange avond.

Skaap Wines

Wie Siersma Wijnadvies zegt, zegt: Skaap Wines! Een uniek klein wijnhuis op de Schaapenberg.

In dit filmpje van Wijnadvies TV vertellen wij u over het ontstaan van Skaap Wines. Stiekem zijn deze wijnen de beste keuze om te kopen. Maar dat zeggen we niet tegen iedereen. Want er wordt maar weinig van gemaakt!

Home > Skaap Wines

© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp