Provence
Bij de Provence denken we aan de uitgestrekte wijnvelden met prachtige lavendelstruiken en de schitterende bleke rosé wijnen. De grootste appellation in de Provence is ´Côtes de Provence AC´ waar viervijfde van de wijn bestaat uit rosé. Het merendeel daarvan wordt gemaakt van de druivensoorten Cinsault en Grenache.
Veel rosé
Het zijn dus de rosé wijnen die het overgrote deel van de productie vormen, maar er komen ook echte serieuze rode wijnen vandaan. Zo zijn er een aantal kleinere gebieden binnen de Provence die hun eigen appellation hebben, zoals ´Bandol AC´ vlakbij Toulon. Daar worden rode wijnen gemaakt van de druivensoort Mourvèdre.
Donkere wijnen
Het zijn donkere, volle wijnen met krachtige tannines. Deze wijnen moeten wel even wat tijd in de fles doorbrengen voordat ze hun volle smaak prijsgeven van bramen, kruiden en dropachtige tonen. Er worden niet veel wijnen binnen Bandol AC geproduceerd en de kwaliteit van de wijn is hoog. Het is dan ook niet zo gek dat de prijs van een fles ook wat duurder is.
Home > Provence