Vragen? Bel: 035 888 95 95

Fasoli GinoBardolino 2022

Rode wijnen uit Veneto, vaak samengesteld uit druiven als Corvina, Corvinone en Rondinella, vertonen doorgaans kracht en diepgang, zoals in het geval van Amarone. Echter, hier presenteren ze zich verrassend lichtvoetig, sappig en delicaat. Deze wijn komt het best tot zijn recht wanneer jong en licht gekoeld genoten, vooral tijdens zomerse dagen. De lichtrode kleur, bijna doorschijnend, belichaamt een overvloed aan rood fruit, waaronder morellen, aalbessen en aardbeien. Daarnaast onthult het subtiele bloemige tonen van wilde roos en rozenbottel, wat resulteert in een sappige en goed doordrinkbare ervaring.

Deze wijn vormt een uitstekende metgezel voor lichte gerechten, zoals kalfstong of cannelloni met kalfsgehakt. Fasoli Gino beveelt zelfs aan om te genieten met een zacht "Chill out Lounge" muziekje, waardoor de algehele ervaring mellow en heerlijk wordt.

€ 9,99
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis

Fasoli Gino

Fasoli Gino is een voortrekker op het gebied van biologische wijnbouw in de Veneto-regio, met een rijke historie en klassieke wijnen. De familie Fasoli is al vele generaties lang eigenaar van het landgoed en zet zich sinds 1984 in voor biologische landbouw. Ze hanteren een eenvoudige filosofie: ze produceren enkel wijnen die ze zelf graag drinken. Amadio en Natalino Fasoli weigeren het gebruik van chemische producten, waarmee ze hun diepgaande toewijding tonen aan het behoud van hun terroir en de gezondheid van de lokale gemeenschap.

Biodynamisch

De biodynamische benadering van het bedrijf is gericht op het versterken van de vitaliteit van de planten door oude boerenkennis te herstellen, in harmonie met de natuurlijke cycli. Ze streven naar het herstel van het evenwicht dat verloren is gegaan door intensieve landbouw, waarbij kwaliteit altijd de voorkeur krijgt boven kwantiteit.

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Italië
Gebied:Bardolino
Wijnhuis:Fasoli Gino
Druivensoort:Corvina
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp