Mijn winkelmand
Je hebt geen producten in je winkelmand.
De laatste plekjes voor de indrukwekkende Sherry Masterclass zijn nu te koop!
Reserveer snel𝗗𝗶𝘁 𝗶𝘀 𝗲𝗲𝗻 𝗪𝗲𝗯 𝗢𝗻𝗹𝘆 𝗽𝗿𝗼𝗱𝘂𝗰𝘁. 𝗔𝗹𝗹𝗲𝗲𝗻 𝗼𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲 𝗽𝗲𝗿 𝟲 𝘁𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝗲𝗹𝗹𝗲𝗻.
De druiven worden met de hand geoogst, de geperste druiven worden voor 8 dagen gemacereerd op een temperatuur van 26 tot 30 graden Celsius. De wijn wordt een jaar lang hout gelagerd op vaten van Frans eikenhout.
Prachtig intens robijnrode kleur, niet altijd dieprood. Aangenaam van geur, complex en delicaat met fruit aroma's en hinten van vanille. In de mond mooi rond, een excellente structuur en niet agressief.
Wijnadvies.nl heeft ook twee winkels in het centrum van Nederland: In Huizen en Baarn. We hebben niet standaard altijd alle wijnen van de webwinkel ook op voorraad in de winkels!
De voorouders van de huidige eigenaars, startten omstreeks 1925 met het maken van wijn. De oprichter van het bedrijf volgde zijn opleiding tot oenoloog in Conegliano, waar zich een van de beste en beroemdste opleidingscentra ter wereld bevindt. Ook de huidige eigenaar, Gino Russolo, volgde de opleiding tot oenoloog, alvorens het bedrijf over te nemen.
Het familiebedrijf Russolo maakt al jaren lang wijn en doet dat op een geheel eigen maar uiterst professionele wijze. Alle wijngaarden waarop Russolo zijn druiven verbouwt, liggen op eigen grond. Het is ook alleen de oogst van deze eigen druivenstokken, die wordt gebruikt voor het wijn maken. De strenge selectie van de druiven heeft tot gevolg dat de opbrengst niet bijzonder groot is: in totaal zo'n 200.000 flessen per jaar. De opbrengst is echter wel altijd hoogwaardig van kwaliteit.
Het verbouwen van de verschillende druivensoorten op verschillende percelen grond, de selectieve oogst en de aparte vinificatie van de verschillende druivensoorten, maken dat continu de kwaliteit bewaakt kan worden en een exclusieve wijn ontstaat. Rino Russolo, de derde generatie wijnbouwers van de familie, verzorgt de verkoop van de wijnen, die overigens voornamelijk is gericht op Italië zelf.
De Grifo Nero wordt gemaakt van 100% Pinot Noir-druiven, die groeien op kalksteengronden op ongeveer 140 meter boven de zeespiegel in Armentaressa in San Quirino. De druiven worden met de hand geoogst, de geperste druiven worden worden voor 8 dagen gemacereerd op een temperatuur van 26 tot 30 graden Celsius. De wijn wordt een jaar lang hout gelagerd op vaten van Frans eikenhout.
Prachtig intens robijnrode kleur, niet altijd dieprood. Aangenaam van geur, complex en delicaat met fruit aroma's en hinten van vanille. In de mond mooi rond, een excellente structuur en niet agressief.