Vragen? Bel: 035 888 95 95

Weingut GeilFrühburgunder 2021

Wat een heerlijke frisse lichte stijl rode wijn is dit: De Frühburgunder, een mutatie van Pinot Noir, die meestal twee tot vier weken eerder rijp is. Vandaar het voorvoegsel 'Früh' in tegenstelling tot 'Spät' bij de Pinot Noir.

De wijnen van Weingut Geil importeren wij zelf en daar zijn wij heel blij mee.

€ 19,99
Op voorraad
Geen bezorgkosten
vanaf 75 euro
Bezorging door heel
Nederland + Europa
Veilig en vertrouwd
betalen
Voor 16:00 besteld,
vaak morgen in huis
Beoordeling

Onze app gebruikers beoordelen deze wijn met een:

5.0/5

Weingut Geil

Ongeveer anderhalve eeuw staat de familie Geil in Bechtheim bekend als wijnbouwfamilie. Karl Geil en zijn vrouw Monika Bierschenk zijn de trotse en sympathieke bezitters van Weingut Geil. Tegenwoordig maakt zoon Johannes de wijnen. Deze jongste zoon is een supertalent. In 2004 ontving hij van Gault-Millau de titel “ontdekking van het jaar 2004”. Samen met zijn vader Karl, die gezien zijn lange ervaring heer en meester in de wijngaarden is, moeder Monika, verantwoordelijk voor de administratie en vrouw Elli is dit een hecht en hard werkend, succesvol team. Ze werken met respect voor de natuur, individuele aanpak per druivenras en een haast maniakale zoektocht naar kwaliteit. Nog geen 15 jaar geleden was dit domein goede middelmaat, vandaag hoort het zonder meer bij de Duitse top!

Frühburgunder

Frühburgunder staat bekend als een mutatie van de Pinot Noir, die ongeveer twee tot vier weken eerder rijp is. Vandaar het voorvoegsel ‘Früh-‘ in tegenstelling tot ‘Spät-‘ bij Pinot Noir. 

Wijn info
Kleur:Rode wijnen
Land:Duitsland
Wijnhuis:Weingut Geil
Druivensoort:Frühburgunder
Inhoud:75 cl
© 2024 Siersma Wijnadvies
Bestel ook via WhatsApp